Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, September 3, 2017

[Food Review] Ee Ji Ban, Halal Chicken Rice Ball, Melaka.

Assalamualaikum wbt...

Kali ni sy mau buat review pasal restoran Cina tp HALAL yg kami baru ja pergi minggu lps..

Restoran ni main dish dia of coz la Chicken Rice Ball...
Terletak betul² di tgh² bndar Melaka...
So, dijamin x akan sesat punya, pakai ja Waze... hehehe..


Restoran ni lama betul sudah sy usha dlm Instagram,

sbb pernah masuk dlm JJCM TV3 kan..
Pastu Hanis Zalikha pun perna buat review psl restoran ni,
so sy pun ngidam bertahun2 jgk la baru dpt dtg p sinik, huhuhu~


Memandangkan trip kami ke Melaka cun2 pada Hari Raya Aidiladha (1hb Sept 2017),

maka sblm pi sana, sy siap2 mesej (Instagram) tuan punya kedai utk pastikan yg dorg memang bukak masa Public Holiday...
Alhamdulillah, mmg bukak pun...


So, kami dtg ke sana masa 1st day trip kami lagi, punya la x sabar, hehehe~

Kami smp sana jam 10.30am..
Masa tu sdh penuh sesak dalam kedai...
Kami pilih meja luar spy open-air sikit..
Tp tokey ckp, kjp lagi hujan, so better duduk dalam siap2...
Kmi pun pndah masuk ke dlm...
Dan mmg btul pun, baru ja kmi duduk, tiba2 turun hujan dgn lebat...







Ni laki bini on9 ja kerja......

Masih pagi, tp sdh penuh....

Staf mereka ramai, so x kan ada kes waiter/waitress ignore kmu punya permintaan..
Angkat ja tangan, kjp ja dorg dtg... #thumbsup



Mula2 skali kita baca menu dulu smpai katam....
Yaya & hby diam² ja xtau mau order apa...
So sy la yg pot-pet-po-pet order ini itu...





Saya order:
1. Mixed Chicken (Roasted & steamed) = RM15.00
2. Chicken Ball 1 set = RM15.00
3. Sayur grg belacan = RM8.00
4. Iced White Coffee = RM3.20
5. Sirap Bandung = RM2.80
6. 100 Plus = RM2.80



Sementara menunggu order kmi smp, maka kita pun wefie² dulu lah...

Mmg ramai artis yg pernah makan di sini....
X perlu tunggu lama, semua menu kami dtg serentak...
Sgt laju & Efisien btul dorg nih...



Brussell Sprout Goreng Belacan... (sedap ooo~, rangup2!!)


Nyonya Sambal Udang Petai....


Ayam setengah ekor (mixed Roasted & steamed)..


Chicken Rice Ball (15 biji)


Ramai artis yg dtg sini: Fazura, Sharnaz, Haniz & hasben, Norman Hakim etc...


Memandangkan dekat luar sdh panjang org tgh Q tgu giliran, hujan2 pulak tuh..

Maka kami pun cepat2 byr bill, bg turn org lain pulak..
Sy minum Iced White Coffee smp 2 gelas, heheheh~....


Total semua nih = RM80.70

A bit pricey tp sedap punya pasal, & x selalu pn dpt makan sini kan...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::