Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, August 26, 2017

My journey to be a Tour Guide (Orientation Day)

Jadi, hari ni ialah hari Orientasi utk students baru, September intake...
Maka sy & Kak Yati pun dtg dgn semangat membara..
Yalah, sdh 9 thn meninggalkan alam kuliah kan...
So, kmi pun rasa mcm muda remaja balik, heheheheh.....
Oh yaa, orientasi hari ni teda dress code ya, so pakai jeans pun xda hal....




Orientasi mula jam 2pm - 5pm..

Maka sblm pergi kolej, kami singgah mkn dulu di warung ikan bakar sblh Mydin,
tiba2 kami teringin mau mkn ikan bakar...
Pastu solat zuhur di Masjid Jamek..




Hampir jam 2pm, baru kami kelam kabut lari ke Kolej...
Sbnrnya kolej tu x jauh pun dr LRT Masjid Jamek..
Tp disebabkan perut sdh penuh, maka rasa mcm jauh betul lah pulak...




Smp di kolej, kmi dibagitahu yg Orientasi utk Course Tour Guide di Level 3.

Masuk² ja dalam class, semua Chinese & sorang student dr Iran..
Kami 2 ja Melayu..




Nda lama pastu, our lecturer (Mr.Edmond) pun masuk..

Setting² semua laptop & projector screen,
pastu dia pun start lecture...
Mula2 tu dia bg faham dulu lah apa tugasan Tour Guide...





Lebih kurang jam 4.30pm, masuk pulak sorang Admin Manager ni,

suruh kami sign attendance list & suruh kami pilih2 class yg kami mau join,
based on bahasa pilihan kami...
Kak Yati pilih English (nama kelas - Genting ; 9:00am - 1:00pm).
Sy pulak pilih Mandarin (nama kelas - KLCC ; 2:00pm - 6:00pm).
Kalau ikutkan sy pun mau 9:00am - 1:00pm, sbb x mau blk lewat2 malam smp rmh...




Jam 5:00pm, Orientation pun tamat..

Kena bagi Mr.Edmund sign kita pnya Agreement Letter.
Tiba² dpt msj dr Admin (si Fairuz budak Sabah tu), dia suruh pulak kami pi office utk ambik jadual kelas.
Alang2 bgtau dia yg sy mau tukar kelas KLCC (2:00pm - 6:00pm) ke Putrajaya (9:00am - 1:00pm).
Dan kami pun blk ke rmh dgn semangat & x sabar mau mula class on 10 Sept nanti,
InsyaAllah... 



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::