Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, January 3, 2011

♥:: Happy New Year 2011!!!! ::♥


Waahhhh~.. Punya lah lama ndak update blog kan.... Smp masuk hari ke-3 thn 2011 baru ingat mau update blog.. Bukan apa, sejak hjg thn lps aq mmg jadi super sibuk.... Bukan sibuk ngan hal tepi kain org.. Tp ngan tepi kain ku sendiri... Mesti kmu ndak tau aq kerja part-time skrg kan.... Sdh dpt gaji sebulan baru mau mngasitau, hikhikhikkkk~.... Bg kwn² dlm FB tu mst boleh agak la aq kerja di mana kan... Sbb aq create satu album titled "The King's Bakery Family"... Sbb semua adik² di King's & resto.Jom priok tu mcm fmly sdh... Rapat btul... Especially Efa, Farid, Biby, Sue, Faez & Faisal... Aq combine sekali lah story² ku di hujung thn lps ya.....


31 Desember 2010
~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~

Aq kerja ptime ku di King's cam biasa... Malam tu plak shift malam, jam 6-11pm... Huhuhuuu~... Mau nangis rasanya... Puas aq pujuk budak² tu i.e Sue & Paez p countdown New Year... Paling dekat pun di The Curve, Damansara... Tp Paez bilang sure jam teruk, mmg ndak sempat smp p sana sblm jam 12am.. Better trus p Dataran Merdeka, sbb naik train ndak jam... Mlm tu plak yg on duty: Efa, Sue & aq... Kami cepat² kasi siap kerja... Jam 11pm pas tutup kedai, aq & Sue lari pulang p rumah tukar baju... Biby ready d rumah... Paez blg mau hntr motor plak d rumah, aq blg ok jak laa... Skali aq, Sue & Biby sdh ready dlm keta, budak Paez tu slmba ckp dia p mandi... Huuuuaaargghhh~.... Mcm cacing kepanasan kami dlm keta tu... Bygkn laa, jam 11.40pm masih lagik d Kelana Jaya, blm lagi p Tmn Bahagia, blm lagik beli tiket, blm lagik tgu tren smp... Mmg mngamuk kami time tu.... Dgn slamba Paez msuk dlm keta "Alaaaa, saye x biase arr jalan x mandi"... Tengok keadaan la weeyhhh~... Aq & Sue ni ingt biasa btul ka trun KL x mandi, sdh la ppuan nih kena bersolek dulu.... Chettt~...




Kami speed drive p Tmn Bahagia, beli tiket pun smp lari²..... Train smp Bangsar, sdh
"pung-pang-pung-pang" bunyi bunga api d Dataran Merdeka... Betapa kecewa nya kami 3... Budak Paez tu teruk² kami salah kan.... Huhuhuuuu~... Smp di Masjid Jamek, org berduyun² pulang sdh dr Dataran... Kami plak yg baru mau p sana... Syukur la time tu sempat juak tgk konsert nya... Kami duduk jak di tepi smbil lepak²... P depan kejap pas tu konsert pun hbs, kmi pun balik.... Tp kmi ndak trus balik la... Makan & lepak² d Resto. D'Stall smp jam 3.30am... Tp ndak plak terasa ngantok... Nama pun New Year maa~...




Footnote:: Rasa mcm baru jak aq celebrate New Year ngan Mr.D... Eh, tau² nya ganti tahun sdh.... And sebagai kawan, aq ada text & wish Happy New Year ngan dia... Smoga segala azam & cita² nya tercapai di tahun 2011 nih... Amin....



01 January 2011
~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~

:: Anak buah pertama, Waldan Hakimi.... ::

Hari ni majlis kenduri aqiqah baby abang long ku (abg Que) di Bentong, Pahang... Ikut plan asal, aq ikut keta Ain, abg Jerry & abg Imran yg lead di depan.... Jam 9.30am, Ain smp sdh d bwh apartment... Aq singgah la pi King's tuk beli cake... Alhamdulillah, gaji King's masuk sdh hari tu... Jam 10am cun, aq & Ain p rumah sewa abg Jerry & abg Imran... Call punya call punya call, ndak angkat²...... Smp aq pun naik fedup sdh... Trus aq SMS abg Que, kami nekad udah mau drive berdua p Bentong tu... Nasib baik Ain tau jalan p Bentong, cuma jalan masuk kampung Abang tu yg dia nda tau... Ndak paaa, tanya² nga org merupakan kemahiran ku, muakakkakaa~.... Abg cuma pesan supaya hati² jak... Kami pun tawakal jak laa... Berdoa spy xda apa² di sepanjang jalan...


Kami berharap ngan signboard jak... Makin dekat ngan Bentong, ada pulak signboard "Bentong Timur" & "Bentong Barat"... Nah, trus bingung kami dua, mau ikut arah mana... Pas tu, abang call suruh ikut jak arah Raub... Masa tu plak dia bg direction smp ke rumah nya... Adoiyayyyy~.... Msuk Bentong pn belom... Aq "iya²" jak... Nnt smp Bentong call lagi... Smp kampung tu, ndak jmpa pulak rumahnya... Sempat ku tny 1 kakak & 1 abg, dan akhiiirrrrnyaaaaaa~.... Smp juak kami.... Trus nampak Abng kuar dr rumah smbut kami....

Salam ngan abang & sis-in-law, Kak Jehan... Ndak lama trus ada tahlil... Kami terlepas marhaban & potong jambul... Huhuuuuu~... Klu tau abg Jerry x jadi lead, bagus kami dua dtg awal, smpat juak kmi join Marhaban.... Pas tahlil baru kami makan.... Lapar oooowwwhh~.... Aq amik lauk smp ndak nampak nasi, Ain pun sama... Hikhikhikkk~.... Yalah, dtg jauh² dr Selangor tuu, mst la byk tenaga terguna... (macam sak aq yg drive).... Huhuhuuu~...
:: Itu abg Long ku, Abg Que.... ::

:: Itu kak Ipar ku, Kak Jehan... ::

Sblm balik, makcik² abg Que bungkuskan kami lauk... Smp 3x plastik kari kambing tuh bocor... Aikkk, mcm ndak mau ikut kami balik p KJ sak kambing tu ya.... Heran bin ajaib btul... On the way back ke KJ, kami pun sembang² spy Ain x ngantok... Lbh krg jam 3pm gitu smp KJ, aq lepak di King's smbil² bg lauk dr kenduri td tu ngan adik² ku di outlet... Jam 7pm, balik rumah ngan Biby.... Jam 11 lbh, Paez call ckp mau p uptown dgn Sue jam 12am... Aq ajak la Biby skali.... Aq on jak memandangkan next day tuh hari Ahad... Di King's pun off day...


02 January 2011
~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~

Jam 12am, kmi gerak 4org p uptown Damansara... Nih first time aq p uptown.. Jakun kann??? Huhuhuuu~.... Teman kan Sue & Biby carik kasut tuk kerja sak, aq x beli apa² pun... Ndak da yg berkenan, hrga pun boleh tahan mahal juak... Kasut pun ada yg cecah 100lbh... Gila laaahh... Alang² bagus p Masjid Jamek sak...

Pas round² smp kelaparan, kami p gerai makan nya.... Lapar sudah semua... Aq order Spageti, baru kali ni x snap gambar makanan, sbb lapar betul oohh~... Padahal jam 1 pagi sdh masa tu...


Pas tu kami pun balik KJ, sbb Paez kerja pagi... Ehh, skalinya dia ndak trus antar kami balik plak, tp menyinggah plak p karok K-Box.... Wasseeehh~... Tahan mata jak laa... Dorg 3org sak yg nyanyi, aq sibuk snap gmbr dorg... Smp jam 3lbh baru kami pulang... Huhuhuuuu~.....




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::