Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, March 16, 2012

[Food Review] Waroeng Bamboe Lesehan Sidomulyo, Batu


Masa kami balik kampung (Malang) aritu, kami satu keluarga dibawak dinner oleh myLovely aunty, mbak Idah, dinner di restoran yg sgt chantikk..... 
MyAunty ni mmg sudah tau my favourite place to eat: makanan enak, yg penting view dia sgt cantik.... 
Sbb dia tau sy ne suka ber-photoshoot... Ngeee~... ^_________^

"Waroeng Bamboe Lesehan Sidomulyo"




Restoran ne masih terletak di daerah Batu... 
FYI, LESEHAN tu maksud dia duduh bersila/bersimpuh di bawah, tidak pakai kerusi... Siuk wooo~... 
Style warung ne pulak duduk di atas bambu.. 
 Ada kolam ikan koi di tengah2, makan pun jadi berselera.. 
(bila masa plak sy ne makan x berselera kan, huhuhuu...)



Aktiviti wajib masa menunggu menu dihidang, of coz la amik gambar kan.... Hikhiikkk~..... 
Pemandangan dalam restoran sgt lah cantik... 
Dgn pancuran air dia... Tengok ikan2... Sangat tenang & buat fikiran pun hilang stress... 
Ditambah lagik dgn udara daerah Batu ne mmg sejuk... Huuaahhh~.... Menambah keseleraan~... ^________^




Menu dia macam biasa..... 
Ada ayam bakar, ayam goreng, ikan bakar... tapi paling femes di sini ialah ikan DORANG~..... 
Ikan Dorang ne lau di Malaysia, BAWAL HITAM la... hehehee.... 
Sy ngan kak Nong, macam biasa la, Ayam Bakar... 
Tp kami mau paha, tiada plak... Habis bilang.. Skali datang, DADA.... 
Since kami ne tidak makan dada, kami sibuk pi amik2 lauk orang... hehehhe.....


Macam biasa, myAunty sukaaaaaaaa order byk², cam mau banja org sekampung.... 
Lau nda habis, bungkus bawak pulak jadi supper... 
Camana badan tidak makin bam-bam, heheheh~.... 
Jum layan pics lauk yg kami order:....
~ Dorang Bakar (Bawal Hitam) ~
~ Dada Ayam Bakar ~
~ Sotong Goreng Cryspy dgn mayonis~
~ Dada Ayam Bakar lagiiii~
~ Kangkung Terasi (Goreng Belacan) ~
~ Sambel nya yang nyummmyyyy!!! ~
~ Tauhu Goreng ~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::