Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Tuesday, July 15, 2014

[IFTAR] Majlis berbuka puasa & BBQ di rumah abg Jerry......

Sempena cuti Nuzul Quran hari ni (15/07/14),
dapat pulak jemputan berbuka puasa & BBQ oleh abg saya, Abg Jerry....
Abg Jerry nih senior sy masa di Unitar Kelana Jaya dulu....


Pagi tu, bangun awal & trus pi Giant beli bahan utk buat Mango Float....
Jam 5pm, Abg Imran datang ambik sy d rumah.....


Sampai ja rumah Abg Jerry, rasa macam "Waahhh ..... Best nyaa....."
Rumah mereka laki-bini, tidak la besar.....
Comel ja satu tingkat.... Ada 3-bilik.....
Tapi yg syok nya, satu rumah satu petak.....
Di kelilingi halaman rumput2, so boleh la bercucuk tanam & buat BBQ.....

Luas kan rumah abg Jerry.....
Rasa teringin pulak menyewa rumah area ni.....

Pukul 6pm, kami pun mula masak2......
Yang lelaki mula hidupkan api utk BBQ....
yg girl² pulak gentel² bikin Buah Melaka a.k.a Onde-onde.....
Tapi disebabkan teda warna hijau,
maka biar ja la warna putih gitu..... Suci dan murni.....

Abang Jerry penat guide tetamu dia semua,
ramai yg sesat.... Heheehehe.....
Sbb rumah dia ni byk corner2.......

Abg Opi & abg Imran in-charge bakar ayam

Para abg berdatangan.....

Kak Ipar sy (wife abg Fadhil) & sis Nina sy......


Ini ialah menu² kami malam tuh.......
BBQ di luar x sempat mau snap, sbb tiap kali masak,
baru ja letak atas meja kejap, sudah kena rembat......
Ada BBQ ayam, lamb & sosej.....

Salad

Nasi goreng dari jiran abg Jerry

Spagetti

Tembikai 

Buah Melaka by K.Nina....
(warna putih yg sesuci lebaran, eheheh......)

Puding roti by K.Nina

Yang ni pulak sy punya Potluck "Mango Float"....
Nanti sy bagi resepi nya okeyh.....

Dekat buka puasa sudah time ni.....

Para abang chit-chat di luar rumah...

Errmmm..... baru ja azan, para abang rembat air & ROKOK duluan....

Yang sorang ni pulak dok kenapa ditenung ayam tu....
Belum azan lagi yaaa, hihihihi...

Abang saya, Imran & sis-in-law sy, kak As....

Yeaaaaayyyyyy..... Pasang pelita time.....
Macam hari raya rasa nya....

Wohooooo...... ayam hangus.....

Party durian sbg penutup majlis....

Sembang kosong....

K. Nina & para kakak ipar kusyuk melayan durian........



Majlis pun tamat dalam pukul 10.30pm....
Tapi tunggu abg Jerry, Abg imran & jiran² bersembang di luar rumah,
pukul 11.30pm jugak la abg Im antar sy pulang.....
Time tu kepala memang rasa mcm berputar², huhuhuu........
Sebelum balik, SIL (Kak Fiza) sempat tapaukan nasi goreng....
Alhamdulilllah.......



Note: Teda sekeping pun muka sy dlm gambar......
Sebab memang tgh teda mood.....
Disebabkan muka time ni tengah mcm permukaan Bulan.....
Hormon punya pasai la tuh.......

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::