Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Tuesday, March 17, 2015

[Food Review] My Farewell Party @ Chilli's, Paradigm Mall

Minggu ni ialah minggu terakhir saya di Harvey Norman HQ, Kelana Jaya...
Cuma dapat bertahan selama lebih kurang 7 bulan ja, pastu dpt offer lain..
Memandangkan minngu ni last, maka saya pun ajak geng2 Electrical + C&C untuk lunch sama2, huhuhu~....

Bila bincang pasal mau makan apa dan di mana, ni lah soalan yg mesti kami hadapi SETIAP HARI...
"Makan mana ni wei??"
"Ntah...."
"Ikut la... "
"Mana2 pun bolee"
"Saya ikut jaaa... "
"Ko nak makan apee??"
"Ntah"
"Yang berat2 la.."
"Saya apapun makan..."



Haaaaaa~... Macam tu lah kami...
Mesti tiada jawapan yg tepat utk soalan tu...
Mau makan pun kena begaduh dulu, ahhahaha...
Kalau makan di kantin bawah, itu sudah biasa...
Maka, selepas perdebatan ala Parlimen, kmi pun sebulat suara utk memilih Chilli's di Paradigm Mall....
Saya ok jaaaa.... Makan bukan jenis memilih.... Janji kenyang & affordable...
Lagipun ini lah pertama kali utk saya makan di Chilli's, huhuhuhu....


Akhirnya, makan juga di sini buat pertama kalinya.....


Ini utk Lunch Combo, tp kami prefer ala-carte lah....

menu semua nya sedap... Bingung mau makan apa....


Memandangkan saya bingung mau makan apa, 
macam semua pun saya mau makan....
So, kami pilih 2 dish berkongsi-kongsian...
Saya & Kak Mila sharing 1 set Fajitas + 1 set Salad...

MUSHROOM JACK FAJITAS - RM 39.95

Sekali waitress hidang, asap berkepul2 macam kita order Sizzling...
Dalam pan ni ada Ayam yang di-grill, Jack Cheese, beef bacon, mushroom, bawang bombay & lada benggala hijau....
 Sedap nya mintak ampuuuunnnn...


Set ni dihidang dgn 3 keping tortillas & aneka jenis sos utk disapu/ditabur..
Ada beef bacon utk ditabur, salsa sauce utk disapu pada Tortillas... Cheese yg diparut, Mayonaise, 'Guacamole' (sos warna hijau tu - Avocado) & 'Pico de Gallo' (tomato dipotong dadu tuh)...



Ini ialah menu kedua kami, Salad...
Atas tu ada bacon yang rangup...
Sangat sedap ~!!!!!
DINNER CEASAR SALAD - RM 7.95


Kak Fairuz pulak sharing 2 dish jugak dgn Atiqah...
Mereka order 1 set Tacos + 1 set Starter...

TRIPPLE DIPPER - RM 32.95


Ini pulak mereka punya main course..
2 keping Tacos + beef bacon + sour cream...
Dihidang dengan set nasik + kacang hitam....
Nasik dia sangat pelik, semua x ngam di tekak...
Ndak tau la apa campuran pada nasik tu....
CHICKEN CLUB TACOS - RM 21.95 ( 2 pieces tacos)


Ini pulak Wani punya...
Yang kanan tu bukan Ice-cream tau, tapi Mashed Potato, hihihihihi~


 Ini ialah last lunch saya bersama mereka.... huhuhu~...
Kak Fairuz (tudung kelabu), saya & Wani (tukang ambik gambar) di Electrical Department..
Kak Mila (in blue) & Atiqah (with spec) di C&C Department...
Semoga lepas ni ada peluang lagi makan lunch bergather-gather macam ni,
walaupun lepas sy keluar dari Harvey Norman, huhuhu....

Nasik hijau tu tiada siapa yg mau makan..... huhuuh~...
Maaf kan kami, wahai nasik....


Makan di sini makanan memang hampir semua pun sedap (kecuali nasik hijau tu)...
Tapi agak mahal juga la bagi saya...
Total bill kami ialah RM 198.95... !!!!
Mahal bukan....???
Tapi it's ok la kalau kadang2... Kalau selalu memang bankrap laa..



Paradigm Mall Chili's Grill & Bar


Lot GB01, Ground Floor,

Paradigm Mall,
1, Jalan SS 7/26A, Kelana Jaya
47301 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
Tel : 03 7887 3298 
Fax : 03 7887 2398 
           chilisparadigm@yahoo.com 


Operation hours:
Monday - Friday :11.00am - 11.00pm
Saturday - Sunday :11.00am - 12.00am (Midnight)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::