Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, July 16, 2015

Bazar Ramadhan Fujimart, Tawau

Hari ni bermula lah cuti balik kampung sempena hari raya...
Flight saya dari KL - KK jam 6.30am, smp KK jam 9:05am....
Pastu dari KK - TWU jam 1.50pm, dan sampai Tawau jam 2.40pm...


Alhamdulillah tahun ni dapat juga buka puasa dgn family walaupun hari terakhir puasa,
sebab biasanya sy akan balik pd raya pertama, sbb mau cuti lebih lepas Hari Raya...
Dari airport, kmi langsung singgah di Bazar Ramadhan Fujimart...


Eksaited sbb hampir sebulan menghadap lauk2 & makanan di bazar ramadhan Kelana Jaya..
Tekak Sabah mesti lah rindu mau mkn makanan Sabah juga....


Tapi maklum lah, klu sdh hari terakhir puasa, gerai pun banyak yg sdh x berniaga...
Masing2 sibuk buat persiapan menjelang hari raya BESOK....




Menu wajib kalau balik Tawau...


NASI KUNING ~!!!
Gerai ni satu2nya gerai yg sentiasa ramai orang...
Satu orang menapau sampai 6-8 bungkus...
Memang sedap dia punya sambal...
Ada lauk ayam & ikan...
Saya beli dua2, hahahahaa..... Nafsuu lebih!

Banyak sudah gerai yg tidak berniaga.....


Gerai ni pun sedap2..
Lauknya semua sayur2 kampung...
Pucuk ubi masak lemak, sayur nangka masak lemak, kerabu.....


Ais Batu Campur (ABC) pun macam2 warna & perisa..
Tapi kalau sdh puasa, semua pun nampak sedap...


Saya beli yg warna ungu.... hihihi~

Ikan Bakarrrr......


Kasian Daddy.... Jalan slow2.... 
Alhamdulillah sdh boleh berjalan slps beberapa bulan terbaring di katil...
Masa sy balik Tawau dulu, Daddy cuma boleh duduk ja...
Skrg sdh boleh berjalan.... Syukur~

Daddy punya fevret, Karipap...

Saya punya fevret.. Martabak Nusantara.... Nyummm3...

Mana pergi tongkat ?????

Briyani??? no.. no... Sdh puas mkn di Kelana Jaya...

Terik yg amat...

Milky Tea yg paling sedap !!!

MyFC.... Kalau sdh nafsu, apapun dibeli....

Boleh order utk party katanya.....







Mee Goreng, Meehun Goreng, & Kuetiau goreng....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Daaannnn..... Ini lah dia menu KESUKAAN saya di dunia....
Sayap Ayam Madu.... Arrgghhhh ~!!!

Dia punya aroma mmg lain dr yg lain.....



Alhamdulillah..... Tahun ni merasa la jugak buka puasa dgn family, 
setelah berpuluh tahun ndak sungkai sama2, huhuhu.....
Ini lah Ramadhan hari terakhir tahun ni, 
semoga tahun depan dipanjangkan umur,
dapatkah saya balik Tawau buka puasa dgn family lagi.... Amin~



Btw, menu THOR-baik tetap Sayap Ayam Madu tuh, addooiiii.......... 
Menjilat jariii !!!
Tahun depan baru dpt makan tu lagi.... wuwuwuwwu~...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::