Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, February 6, 2016

[Food Review] Ocean Treasure Live Seafood Restaurant, Semporna, Sabah.

  Selesai photoshoot dlm bilik hotel OCEAN INN, lepak2 di balkoni smbil tgok bot lalu lalang, lepas mandi & berehat, 
maka kami siap2 utk turun makan dlm jam 8pm begitu....

 
 Cantik betul suasana malam ni.....
Cahaya bulan penuh menerangi pekan Semporna...
Kami dpt tengok bulan penuh yg betul2 di depan balkoni bilik kami, Subhanallah....


 Orang ramai mula memenuhi restoran2 seafood di bawah hotel..
Memang ramai & sgt meriah....

 Sebelum turun pi makan di bawah, kita photoshoot2 dulu, hehehehe~.... 
My Kakak, Kak Nong a.k.a drebar... heheheh~

 Daddy & Mummy saya....


Selesai sesi gambar2, maka kami pun bersiap2 utk turun Dinner...
Mari lah kita turun bergather-gather....

Tidak susah cari makan di area Newtown ni...
Restoran Melayu ada, Mamak ada, Seafood lagi lahh...
Dan kami sepakat utk jalan kaki ja turun & makan di bawah hotel ni...


Lepas servay2 restoran seafood yg berderet-deret ni,
kami sepakat pilih restoran yg ramai pengunjung nya org Melayu...
Lebih yakin gituu...
Dan kami pun pilih "Ocean Treasure Live Restaurant"...
Kawan2 saya mcm Aning & Dayana pun pernah makan sini...

Kami pilih tempat duduk yg open air....
Konon2 dpt menikmati pemandangan laut ditemani bayu laut yg nyaman....

Tapi rupanya kami silap...
Kuat gila angin malam ni.... 
Smp Mummy x dpt buka mata pun, hehehee....
Angin tepi laut tu bukan lagi sepoi2 bahasa, tp sgt buat sakit kepala...
Tudung saya x payah ckp la...  Habis naik ke atas...



Malam yg terang td tiba2 gelap....
Macam mau hujan lebat...
Sebelum hujan turun, baik la kita pindah masuk & makan dlm restorannya....
Kami ingat kami saja yg risau, lepas tu masing2 customer angkat meja macam kami... hehehe~


Dady tengah tengok2 ikan...
Malam ni kami order goreng2 saja....
Sebab td siang sdh makan nasi + lauk2 yg Mummy bekalkan kami dr Tawau....

Dalam botol2 plastik ni Udang Lipan....

Takut mau makan, sebab byk kaki... 
Memang  serupa mcm LIPAN....
Sudah la itu kaki nda pandai diam, bergerak2 jaaa..... errrkkkk~!!


Walaupun customer ramai, tp makanan yg kami order kejap jaa sudah smp....

Ini Mummy punya Nasi Goreng Seafood, RM6.50...

Ini Daddy punya Kuetiau Basah isi ikan, RM6.50..
Tengok la isi ikan tu, besar2.... isi tebal... Byk pulak tu....
Ini saya punya Mihun Basah, RM6.50...
Seafood byk gila...
Ada Udang, sotong, isi ikan, fish cake, siput.....


Apapun, kami sekeluarga sgt puas hati dgn Restoran ni...
Biasanya Daddy mmg agak cerewet bab makan luar nih...
Tp Alhamdulillah, Daddy & Mummy mmg sgt happy...


HARGA pun bg saya sgt murah sudah tu, RM6.50 sepinggan...  
Sbb Seafood sgt fresh, saiz besar & kuantiti pun byk...
Restoran ni akan jadi tempat yg wajib kami dtg kalau ke Semporna lagi...  :)




Bagi yang mau try makan di sini, ini detail dia yaa......

Ocean Treasure Live Seafood Restaurant (海中宝):
仙本那海中宝
Phone Number : 016-323 9009
Address : Ground Floor, Lot C1, Semporna Sea Front Township, 91308 Semporna
Business Hours: 11:30am - 10:30pm

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::