Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, March 10, 2013

London Weight Management......

London Weight Management, Midvalley

Tghari tadi, seperti yg Bybie suda buat appointment minggu lalu, 
kami dua gerak ke Midvalley jam 12:00pm...
Pernah ka kamu dengar Groupon???
Ala, website yg jual kupon murah2 tu.....
So, bulan lepas, ikut plan asal, sy beli Groupon London Weight Management utk me & myKakak...
Tapi since Kak Nong nda sempat pigi, so sy jual tu Groupon to Bybie....
Harga asal treatment tu beribu juga la....
Tp sy beli Groupon tu RM28 jak utk 1x treatment...



Mula2, register dulu di kaunter...
Jangan lupa bawak IC k~.....
Lepas tu, dipanggil utk timbang berat & ukur ketinggian.....
Tinggi saya 143cm & berat sy Tuuuuuuuuuuuttttt!!!!



Sementara menunggu consultant, kmi dua di kurung suruh tunggu luk dalam bilik ne...
Btw, hari itu memandangkan ari Ahad,
LWM sangat lah sesak ok...
Ramai gila orang kaya yang mau kurus ni nampak nya....
Yg suda sedia kurus pun masi mau dtg juga p LWM ni...
Orang bnyak duit mmg bgtu la kan....


Sementara menunggu tu, kami dua pun mengeluarkan gadget masing2....
Pose sana, pose sini.....
Sebagai bukti yg kami dtg buat treatment la d LWM ne, ecececeeeehh!!


Lepas kami dua keboringan di dalam tu, baru la masuk 1 amoi ne...
Dia yg register kan kami masa di kaunter tadi....
Since consultant masih sgt bz di dlm bilik treatment,
maka dia yg soal2 kami sama ada kami ada sakit asma ka, ginjal ka, gastrik ka, bla bla blaaa....
Pas amik personal detail, dia suh tunggu lagik consultant masuk.....
Smpai mau ketiduran kami dua di dalam tu......


Ndak la ma pastu, kami dua dikasi pisah la pulak...
Bilik sebelah2....
Consultant Bybie sdh masuk, tp consultant sy blm masuk2 lagi ne....
Tiba² dgr sora Bybie di bilik sblh tu sambil teriak²:
"Tak mau!! Saya malu laaa!!! Saya MALUUUU!!! Tak Mauuuu!!"
Ahhh.... Sudahhh.... Disuruh apa pulak tu smp c Bybie triak2 bgtu...
Nda lama tu trus dpt SMS dr Bybie,
dia ckp dia disuruh buka semua baju & sluar pastu diamik gambar.....
Huahahahahaaaa............


Nda sempat pun mau balas SMS Bybie, tiba2 my consultant masuk....
bawak fail siap dgn camera skali...... Huaaaarrghh!!!
Sy trus disuruh buka baju & jeans, huhuhuu....
Malu2 tu mmg la malu...
Tp dia amik gambar pun ada motif juga kan, bukan saja mau ambik gmbr bogel org...
i. dia mau tengok part mana badan kita yg ada masalah esp. SELULIT,
ii. dia mau buat perbandingan sebelum & selepas treatment.....
Lagipun diorang akan ambik paras leher dan KE BAWAH....
Jangan risau sbb muka kita tiada kena snap...



So, dgn rela hati sy mengizinkan foto ku diambil, huaargghh!!
Bila dia tgk gmbr tu, hurrmmmm....
Memang byk la dia ckp part yg BESAR² ni, huahaaa...
Mula2 semestinya my Tummy, pastu lengan, pastu paha...
Dia notice kaki sy sgt bengkak....
Selama ni ingatkan itu sbb gemuk....
Tp dia bilang itu disebabkan sy nda perna minum air putih,
maka segala toxin terkumpul di bawah tu & menyebabkan kaki menjadi bengkak....


Pastu ada sesi soal jawab pulak...
Dia tanya: makan breakfast apa, lunch apa, dinner apa, supper apa....
Sy jwb la: "breakfast tiap pagi nasik lemak, lunch nasik campur, dinner nasik lagi... tu blm lagi kalau supper.... biasanya Maggie..... "
Tuuuu diaaaaa..... "Sihat" betul pola pemakanan sy kan, hehehee.....


Lps tu dia pun ajar kita....
Breakfast jgn makan nasik.... Ganti dgn oat...
Nasik kalau mau makan, masa masa lunch....
Dinner jangan sentuh nasik langsung....
Supper STOP!!
Huhuhuhuhuuuu~...... (T________T)
Yang paling penting, BANYAK KAN MINUM AIR PUTIH!


Lepas tu, treatment pun dimulakan....
Mula2 buat sauna steam.....
Disebabkan bilik² sauna tu sudah full, maka c Bybie yg duluan masuk....
Bila dia kluar baru giliran sy....
Bybie kluar berpeluh², dgn muka dia pucat lesi....
"Panaaasss nyaaaa, kak...... ", dia bilang..
Bila start sauna tu, rs nda panas betul...
Sikit jak peluh yg keluar.. huhuhuuu.....
Kebal betul ni lemak dlm badan.....


Pas tu sesi kedua ialah buat "Hot Blanket"......
Lepas peluh kita kering suda, dipanggil pulak kita trus masuk dlm bilik...
Badan kita dilumur dgn sejenis scrub & disuruh...
Dibalut pulak dgn plastic transparent, tuala & last skali Hot Blanket tu....
Baring situ 20minit.....
Remang2 jak bilik tu, bikin ngantuk.....
Part yg mula2 kita rasa hangat ialah bahagian tummy pastu lengan.....
Bagi sy Hot Blanket tu ndak Hot, cuma hangat....
Since dia bakar lemak kita dr dlm dgn mngunakan infra-red,
so kita rasa x sepanas mcm sauna stim tu,
tp mengalir-alir jak peluh kita.....
Sy prefer Hot Blanket !!!! ^_________^


Pas selesai 20min, ditimbang lagi.....
Memang kurang 2 kilo wooooo!!!!
Happy betul !!!!!!! ^______^
Pastu, kita disuruh mandi & dikasi minum air suam....
Sebelum balik, diorang kasi Slimming Kit nee.....

4 comments:

  1. saya nak tahu, tawaran ni memang betul ke? saya pown ada dpt twrn rm28 ni.... tpi bila baca bnyk complaints dari org ramai, saya jadi takut... so,,, saya nak tahu, tawaran ni betul ke tak?

    ReplyDelete
  2. NAJATUL ALIA: iya, mmg betul tu... byk kan dalam Groupon.... tp tu lah, dia mana mau rugi .... once kita masuk ja dlm tu, mmg kena paksa habis2an la, siap minta credit card kita... sy ckp sy xda Crdt Card, dia mntak pulak Debit Card, mmg bikin panas laa!!

    ReplyDelete
  3. Boley nak taye rawatan di london sesuai x untuk remaja cam saye and berape kos dia yg asal ?

    ReplyDelete
  4. Hi, i have total 7 fat burning section service to sell out at low price comparable to original price.
    No worries. The price is very reasonable.
    Kindly email me at crystal_yee28@live.cn if anyone is interested.
    Thank you. 😊

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::