Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, March 30, 2013

New York Skin Solution....


Sabtu lepas Bybie & saya p buat treatment di New York Skin Solution,
branch Midvalley KL.
Macam juga buat rawatan d London Weight Management aritu,
sy & Bybie beli Groupon yg rm28 tu.....

Niat dalam hati memang mau buat trial jak....
And lagik skali macam kes di LWM,
dorang pisah²kan kami dua di bilik sebelah²...
Mula² tu mukak kita kenak scan pakai camera tuh....
Dia cakap sy punya T-Zone ne mmg teruk....
Haaaaaaaa~.... 
Pastu bermula lah kisah PUJUK-RAYU supaya kita ambik pakej yg hrga nya 5ribu lebih tuh....
Macam mau pingsan sy dengar!!


Sy insist ckp "NDAK MAU!! Sy dtg sini mau buat trial jak!!"
Tapi makin dia pujuk smp macam mau berbuih mulut dia...
Kita yg mendengar ne pun macam mau BERNANAH telinga....
Then sy kol Bybie di bilik sblh, dia ckp mau buat 1x punya treatment....
Bybie dpt pulak yg treatment rm180 punya....
Apasal amoi yg ckp dgn sy td dia cuma promot yg rm580 punya???
Sy masuk balik bilik sy sendiri & tny tu amoi:
"Napa kawan sy punya pakej ada RM180?? Saya punya RM580???"
Dia ckp:" Sbb kawan u cakap dia tiada BUDGET!!"
Boleh plak??? Pakej tgk orang rupanya....
Pastu baru dia bagi sy yg rm180 tuh...
Bila Bybie ckp mau buat, sy pun ikut lah skali.....
Mau try juga rasanya buat facial sbb seumur hidup nda perna buat.....
Trus dia minta credit/debit card kita, 
buat online transfer time tu jugak.....

Pastu kita di bawak masuk ke bilik treatment...
Sebelum tu, tukar baju dulu -----> pakai kemban....
Mula² skali dia cuci la muka kita pakai cleanser....
Pastu byk kali la dia pakaikan Mask.....
Memang siuk laaaa....
Sejuuuuukkk jak muka....
Pastu, dia p 'karan-karan' muka kita pakai mesin....
Sampai bunyi² mcm lalat kenak karan di lampu biru tu.....
Smpai kejang kaki sy, tp nda sakit pun sebenarnya...
Tujuan nya uk kasi mati bakteria dlm jerawat kita...
Pastu, nda ingat brapa kali dia kasi pakai Mask....
RM180 cuma kasi kita pakai mask jak....
Bawak p Guardian dpt brapa puluh Mask sudah tu....


And last skali ialah Mask yg sy paling suka....
Dia sapu muka kita pakai masker yg bulih mengeras mcm simen tu....
Serupa yg kita tgk dlm tv tu laa....
Dalam masker tu, muka kita rasa sejuuukkk & berangin jak....
Macam ada mint.....
And lepas tu siap......
Muka pun rasa fresh....
Trus sy kluar tunggu Bybie, dia blm siap lagik....



Lagik skali sy dipanggil masuk ke dlm bilik and mula laaa aksi
"PUJUK RAYU"..........
Aku suda bagi rm180 pun masih x puas hati kan.....
Dia insist suruh beli produk dorang, "CUMA" tambah rm250....
Rm250 tu pun CUMA dpt 2 barang....
Sy mmg NEKAD ckp nda mau.....
Sy bagi alasan "sy tunggu kawan sy kluar dulu"
Tu amoi mcm penat suda berckp....
Trus sy kluar tunggu Bybie.....


Bila Bybie kluar, lagik skali saya dipanggil masuk dlm bilik td & MATI²AN MEMUJUK
suruh kami upgrade to pakej & beli produk dorg yg beratus² tu.....
Ndak cukup dgn sorang konsultant Bybie yg memujuk,
consultant sy pun masuk skali.....
makin kita cakap NDAK MAU, tiba2 pulak dorang akan guna istilah:
"I request promotion for u..... I request diskaun 50% for u.... I bagi u installment.... bla bla blaaa~..."


Sy buat dunno jak, sy sibuk main Tabby & siap buat status pasal dorang, huahahaa~...

Since Bybie pandai bercakap, dia nego² dgn amoi tu maka dapat la beli 2 produk dia dgn harga rm100 lebih....
kalau sy memang jangan harap dpt duit lagi.....
bagus² kita bayar rm180 + rm28 (Groupon), masih x cukup....
Tu namanya diberi betis , hendak PAHA!!
Bagus tu sy byr lagik rm180, kalau sy ne jenis x tau malu, mmg hrp FREE TRIAL tu jak la...
Dpt rm28 jak dorang.....
Dorang cin-cong-cin-cong dalam tu smp kluar asap sy punya telinga ne.....
Sy trus bisik dgn Bybie, mau cpt² blah dari situ....

Since Bybie ada juga beli produk dia,
mmg amoi tu layan c Bybie jak la.....
Sy dpt itu kit jak......
Kalau sy sdh byr rm180+28, tp dia masih kedekut mau mampus,
memang nampak menipu nyaa... !!!


FYI, memang banyak dang sangat2 banyak kes penipuan NYSS & klinik2 kecantikan yg mahal2 begini..
Rajin2 la browse dulu sebelum pigi....
Yg kami dua ni main redah ja sbb eksaited dgn RM28 dari Groupon...
Padahal, smp sana kena kepong ngann beautician2 dia dari pangkat kuli sampai lah Manager...
Bersedialah anda kena minta Debit/Credit Card...
Jangan cakap tiada Cash, sbb mereka awal2 lagi sdh siapkan mesin swipe ATM card tu...


Boleh baca sini utk Review² tentang kes penipuan NYSS: 
 
Banyak lagi sebenarnya, rajin2 la search Google yaa..... :)

2 comments:

  1. Mak tnya new york skin solution ada d sabah ke? Sori btanya sbb sya tidak tahu.

    ReplyDelete
  2. OOwwhh, kalau branch Sabah sy x tau... sy pergi ke branch NYS di Midvalley...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::