Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, November 21, 2013

Buku Bahasa Korea @ Kinokuniya KLCC


Aritu, sibuk cari buku bahasa Korea di kedai buku Popular....
Tapi malang nya, xda satu pun buku bahasa Korea di sana....
Buku Bahasa Cina banyak la.....
Siap buat membership card Popular lg, haiishhh....

Pastu search dalam Google,
rupanya banyak dijual di Kinokuniya KLCC.....
Ne baru separuh buku² Bahasa Korea yg ada di website Kinokuniya....
Sila browse sendiri utk tgk yg lain......
Memang banyaaaaakkkkk betul......

Dan Ahad lepas, saya mintak teman c Bybie utk p KLCC.....
Kinokuniya ne terletak di Level 4.....
Pusing punya pusing dalam tu pun x jumpa....
Sebab dalam tu sangat luas.....
Seksyen² pun kena cari satu per satu.....
Last2 sy give up & p tny dgn staf yg sedang mengemas buku, lagi senang....


Rupanya banyak gila buku bahasa Korea di situ....
Sampai berpinar2 mata mau pilih......


Dalam Kinokuniya ne buku² dia memang semua nya sealed.....
Mula² tu pening juga, camana mau tau contents kalau x dpt buka.....
Bila tny dgn staf situ, rupanya kita boleh pilih buku mana yg kita mau tengok...
Pastu bawak p kaunter & mintak dorang buka kan seal.....
Ok juga mcm tu kan, xda lah buku² semua ronyok walaupun orang x beli....



Kesian Bybie.....
Dia tunggu sy pilih² buku sampai kepenatan..... Hehehehe~......
Tapi xpa, di Kinokuniya boleh duduk merata² sambil baca buku.....
Jangan risau, di sini xda tanda "Dilarang Membaca"...


Pilih punya pilih, akhirnya sy decide utk beli buku yg ini.....
Sebenarnya banyak lagik buku yg tebal² & yg "macam-best-jee"....
Siap ada disertakan DVD sekali...
Tapi harga dia boleh tahan juga la, hehehe.....



Untuk dapatkan diskaun, kita kena jadi member Kinokuniya dulu.....
So, sy pun apply membership card RM36 utk setahun.....
So, buku yg sy beli tadi tu dapat lah diskaun dar RM 36 kepada RM 32.40 shj...




**********

Lepas hati riang gumbira sbb dpt beli buku Korea,
maka kami pun mengisi perut di Foodcourt Level 4.....
Makan pun mestilah Korean Food juga...... Hehehe~


Saya pilih Dolsot Bibimbap "돌솥 비빔밥"....
"Dolsot" ne maksud dia 'Stone Pot'....
Stone Pot ni kita kena panaskan atas api & sebelum dihidang tu kita pecahkan
sebiji telur mentah.....
Tapi bila sdh sampai Malaysia ne, agak di-modified sikit la....
Dia jadi Telur Mata lah pulak....
Mungkin sbb tekak orang Malaysia ni x boleh makan telur mentah, ehehhe.....


Set Dolsot Bibimbap termasuk Sup Kimchi & Side Dish yg kita panggil
'Banchan' (반찬)......
Ada Kimchi & Zucchini......


Rasanya boleh tahan juga la.....
Tapi memandangkan yg masak tu bukan bos dia yg org Korea tu,
masak pulak sambil bersembang,
so masa dia panaskan Stone Pot tu agak terlalu lama,
sampai nasi dekat bawah tu pun HANGUS !!!
Ermmm....... At least sdh try la kan....

2 comments:

  1. Salam kak.akak beli buku y mana? Okay tak? Saya survey jugak online jelah..nak g key el jauh ㅠㅠ

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, saya beli buku warna hijau dekat atas tu lah.... besttt..... :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::