Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, August 13, 2015

Potluck & Mini Gathering Ex-Konven...

Setelah berminggu2 planning via Whatsapp, maka majlis
" Potluck & Mini Gathering Ex-Konven"
yg kecil-kecilan ni pun baru terlaksa tadi petang...
Alhamdulillah meriah....


Seperti biasa, lokasi berkumpul kalau ada majlis makan2 macam ni mesti di rumah saya di Kelana Jaya..
Maklum lah, rumah bujang kan...jadi barang dlm rumah pun ndak banyak,
jadi senang la mau buat majlis2...


Kalau ikutkan, ada Jun & Len jugak mau join...
Tapi Jun x sempat dtg sbb flight lambat sampai...
len pulak, biasalah org kerja offshore ni, kerja x tentu...
Maka yg datang haritu ada Ros & family dan Elmi & family...
Mereka dulu ni ex-classmate sy masa sekolah menengah di SMK Konven ST Ursula, Tawau...
Alhamdulilah smp skrg ukhuwah masih terjalin erat...
Terutamanya melalui acara makan2 begini, hihihi...
Aiany pun ada join jugak, dia pun Ex-Convent jugak, tp bukan sekelas lah..
Kelas sebelah... tp rapat jugak la...



Pagi tu, lbh kurang jam 8am, Aiany wassap, bilang sdh ada di bawah apartment..
Lpstu beli barang dapur sikit di Giant sama2, dan balik rumah trus berperang di dapur 2 orang...
Menu yg saya masak cuma Sizzling Japanese Tofu...
Ingat mau buat sup, tp mereka ckp lauk pun sdh cukup banyak...
So, jgn membazir... hihihi~...


Tengahari lebih kurang jam 12pm, Elmi & family datang duluan...
Dan kemudian Ros & family..
Tanpa buang masa trus mulakan acara mencekik.....


Meriah betul lauk mereka ni......

Ros punya Ketam Masak Sambal...

Air Asam utk ikan bakar by Ros jugak...

Sup Brokoli & lobak by Elmi...

Kari Sotong by Elmi & Ikan Bakar by Ros

Semangka kuning by Ainy...

Sizzling Japanese Tofu by me...

Ikan bilis sambal petai by Elmi..

Mihun Goreng by Elmi....


Okaayyy... Mulaaaaa ~!!
Sampai bingung ni mau makan apa duluan....

Family Ros yg comel....

Elmi & the family...

Aiany Kinas.... :)

Lebih selesa makan di bawah kalau sdh lauk banyak macam ni...
Baru ada feel......

Okay, tambah bang.... Jangan malu2....



Lepas makan, semua ngantok...
Suami masing2 tersandar di dinding...
Yang para isteri pulak si di dapur menapau lauk, hahahaa...
Lepas Asar, masing2 pulang dgn hati yg gumbira....
InsyaAllah ada rezeki boleh buat lagi.... :)

14.06.2015

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::