Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, March 26, 2017

[Hotel Review] Crown Prince Hotel, Surabaya.

Hasil carian imej untuk crown prince hotel surabaya
Credit: Crown Prince Hotel Website

Selama 2 minggu balik kampung di Malang aritu, 2x kami menginap di sini..
 Masa mula2 smp tu kami tidur sini 1 malam, pastu sehari sblm berangkat balik ke KL kami menginap lagi sini 1 mlm... 
Sbb jarak antara kampung kami di Malang - airport Surabaya jaraknya 2 jam... 
So, kami prefer tinggal di hotel supaya x kelam kabut... 
Bg yg pernah dtg ke Surabaya, maka faham sgt la dengan keadaan jalan raya di sana... Jammed teruk ok...
Kebarangkalian utk ketinggalan flight adalah sangat tinggi kalau x berangkat awal2 dr rumah..
So, baik kita menginap di hotel area Surabaya terus...

Hasil carian imej untuk crown prince hotel surabaya
Credit: Crown Prince Hotel Website

video

Hotel ni betul2 bersebelahan dgn office my Aunty...
Tengok lah dia dlm video di atas tu, jalan berlenggang2 pun sdh smpai ofis, ehhehe....
Masa sy & Mummy menginap hotel, Mbak Idah & her bestfriend (Mbak Indah) pun menginap di hotel ni jugak, memudahkan untuk datang jenguk2 kami di hotel masa Mbak Idah tengah lunch hour..

Credit: Crown Prince Hotel Website

Konsep hotel ni ialah modern & minimalis...
Dekorasi sangat simple tp tetap kelihatan mewah...

Hasil carian imej untuk crown prince hotel surabaya
Lobi hotel 
Imej yang berkaitan
Credit: Crown Prince Hotel Website

Warna tema hotel ialah purple.... Romantik sangat~...


BEDROOM

Hotel ni ada 5 jenis kamar:
1. Jade Room
2. Crystal Room
3. Alexandrite Room
4. Ruby Room
5. Emerald Room

Macam biasa, Mummy & saya sebilik....
Mbak Idah & Mbak Indah sebilik....
Ada Wifi di setiap bilik, so jangan risau akan mati kutu...
Sentiasa bole update gambar & status dalam Facebook, heheheeh~

Ada mini fridge, tapi kosong.. wakakkaka~



Merry Xmas ~!!

Memang hobi dlm hotel bancuh2 kopi... hehehe~

Ermmm.... sy memang suka kumpul2 toiletries hotel, buat koleksi...
Tiap kali check-in mana2 hotel, mesti ambik ni dulu...
Tp hotel ni punya toiletries x banyak la pulak.....

Hair dryer

Tidak bole hidup tanpa bidet, wakakkaak......

Shower with water heater..

Paper ngan pencil hotel pun buat koleksi...


Hallway...

Ready untuk pi breakfast...

BREAKFAST @ AVALLON RESTAURANT

Tempat breakfast terletak di level, x ingat... ahhahaha~


Konsep breakfast ialah BUFFET...
Maka wajib la utk kita datang awal spy dpt reload semampu yg boleh~

Hasil carian imej untuk crown prince hotel surabaya
Credit: Crown Prince Hotel Website

First round....

2nd round.... hehehehe~

Lepas kenyang, ada tanda2 mau sambung tidur...
Mata pun sudah kuyu lagi, hehehe~


SWIMMING POOL

Swimming pool & gym terletak di level yg sama, high level...
So, dpt la tengok pemandangan sambil2 swimming tu...
Tp memandangkan hotel ni letaknya di tgh2 kota Surabaya,
maka sekeliling pun pemandangan bangunan2 jaa... hehehehe~..



Mummy jadi model swimming pool..

Tumpang duduk jaaa....


Okeh~... Masa utk check-out, huhuhu~...
Ready ke bandara (airport) Juanda utk balik ke KL, huhuhu~..

Mummy & Younger sister...
Lagi ngegosip apa tuhhh~.....

My forever young Aunty... Mbak Idah~


CROWN PRINCE HOTEL, SURABAYA (4 Stars)

Address: Jalan Basuki Rahmat 123 - 127,
Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. 

Official Website: Crown Prince Hotel Surabaya




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::