Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, July 2, 2017

[Food Review] Kubota Foodcourt, Tawau.

Assalamualaikum....

TIdak terasa, sudah 10 hari saya di Tawau....
Esok petang sdh balik ke KL semula, bersedia utk hari bekerja pulak...
So malam ni, lepas kemas2 bagasi, sy ajak kakak lepak2 malam smbil supper2...
Kakak ni jenis yg duduk d rmh ja kalau malam,
kalau sy balik Tawau ja baru dia lepak2, kesian sungguh... Msti dia boring...


Mula2 ajak kakak lepak di area bandar, pastu baru teringat dgn gerai kakak yg sy order Ayam Palekko dulu.. (Boleh klik SINI for Food Review)..
Tp syg nya dia kata restoren dia sdh tutup, skrg ganti dgn gerai di Kubota Square nih....
Sblm kmi gerak pi gerai dia, msj kakak Owner tu utk tanya ada meja kosong x...
Takut kalau smpai sana nanti meja penuh pulak, ehehehe.....
Maklum la, gerai ni agaj jauh sikit dr area bandar Tawau,
so kena la tanya owner dulu....

Sampai sana, nampak mmg banyak meja yg penuh..
Ada 2 saja meja yg kosong..
Dari jauh lagi nampak kakak owner tgh lepak sama kawan2 dia...
So, x mau la ganggu.. Just wassap dia ja inform yg kami sampai sudah...

Ramai orang malam ni....
Hujung minggu pula kan....

Kami pilih meja yg paling belakang...
Dua2 pemalu kunun, heheehhe~....

Mula2 sekali of coz la order air dulu...
Kakak order Neslo Ice, sy pulak Ribena Laici...

No automatic alt text available.
Photo credit to owner
Pastu kakak pergi gerai goreng2 tu utk pilih lauk2 yg mau digoreng...
Boleh juga order ngan pelayan, tp lebih baik pergi sendiri supaya kita boleh pilih2...
Ada macam2 jenis pilihan lauk...
Nanti kita pilih pastu diorang akan goreng....

Sementara tunggu gorengan sampai...
Kami pun order kuetiau dulu di gerai belakang meja kami ni...
Ada pilihan kering & basah...
Of coz la kami order yg basah, pastu share2 berdua... romantik kan... ehehhehe~

TIdak perlu tunggu lama, Char Kuetiau yg kmi order oun sampai...
Udang ada 2 ekor tau, tp yg sekor tu bersembunyi pulak dia, heheh~....
Rasa dia mmg sedap....
Dan harga pun berpatutan, RM5.00 shj...

Amboi2~... Ndak sabar pulak si kakak ni mau merasmikan Char Kuetiau...

Lama pulak gorengan ni sampai....
Lapar sudah ni.... huahaahahah~...

Oh yaaa... Selain gerai gorengan & Char Kuetiau,
ada banyak lagi gerai di bahagian dalam...
Belum start berniaga lagi sbb masih dlm mood raya kut...
Foodcourt ni pun bukak siang malam tau...
Ada breakfast & lunch juga...


Pastu, gorengan2 yg kami order pun sampai....
Kakak mmg tau kesukaan sy ni..
Wajib ada buntut ayam (tongkeng) & terung....




Sambal belacan dia memang pedas berapi beb.....

Gorengan ni kena makan dgn bihun goreng dia baru padan....
Disebabkan kuantiti dia seciput, maka kakak ambik 2 bungkus...
Kalau ambik 1 confirm gantung.... hehehehe~


Okeh~.... Bismillah~..
Jemput makan & jemput tengok, heheheh.....

Image may contain: one or more people and outdoor
Bagi mereka yg suka lepak2 malam & supper ringan2 mcm kami,
boleh lah dtg ke Kubota Square ni...
Gerai ni pun senang ja cari..
Dekat dgn Maybank...
Kalau terserempak nanti jangan lupa helloo2 yaaa~... :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::