Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, July 16, 2017

Openhouse Masjid al-Hidayah Kelana Jaya


Lepas Zohor hari ni, ada jamuan Raya di Masjid Al-Hidayah Kelana Jaya..
So saya & Kak Nab siap2 solat zohor berjemaah di sana sementara tunggu majlis mula pada pukul 2pm...



Masjid Hidayah lebih canggih sekarang ni...
Ada aircond, screen tv banyak gila, CCTV di setiap sudut masjid...
Siap ada siaran Live lg ..
Boleh tonton kuliyyah subuh, kuthbah jumaat & kuliyyah magrib melalui Live Facebook..
Sepanjang bulan ramadhan, solat sunat tarawih pun ada Live..
Memang seronok solat di sini....


Selesai saja solat Zuhur berjemaah, majlis pun mula...
Sy & Kak Nab ambik meja yg paling dekat dgn fooooood.... heheheeh~


Ini ialah booth yg number 1 sy Q...
Apa lagi kalau booth kambing bakar...
Walaupun line sudah panjang mcm ular, berpanas terik lagi, tetap sanggup okeh... 
Kambing ada 2 jenis, yg ni kambing bakar yg slice....
Yg sekeping frozen tu...
Bakar madu rasanya, tp kuah tetap sama, Blackpepper....
Coleslaw dia pun sgt sedap....
Lapaq punya pasai, lupa mau ambik gmbr tu kambiiingg, huhuhu~


Lepas habiskan kambing bakar slice, beratur pulak di booth Kambing Golek...
Yg ni line dia lbih panjang berbanding booth kambing bakar slice...



Masa ni coleslaw dia habis sudah.... huhuhuhuhuhuhu~




Siap buat peace plk....


Sy request dgn abg tu, mntak bahagian kulit & lemak....


Fuuuh, belakang kami line masih panjang......


Sementara Q bahagian kambing golek tu, silalah singgah bahagian Ice Cream..
Walaupun homemade, tp sgt sedap especially flavor Coklat...



Walaupun dapat banyak ni jaa, tapi masa dpt tu dia punya hepi lain macam woo...
Sbb utk dptkan ini ja pun kena Q mcm kereta api di tgh2 panas, huhuhu.....
Bersyukur la walapun ciput, kalau habis time giliran sy td, mau nya nangis guling2 di situ...
Dua2 kambing ni sama ja sedap nyaaa... Kalau sdh kambing, mana ada yg x sedap ya x.... hehehehe...
Cuma kambing golek ni bakar atas arang, yg kambing slice tadi tu plk bakar atas pemanggang..
Tp kalau dr segi kepuasa, of coz la kambing golek sbb mmg isi semata2...
Kalau kambing slice tu isi ciput, tulang yg besar (T___T)

Yang ni ialah bahagian Nasi Minyak & lauk pauk...
Ada kari daging, ayam goreng berempah, acar, dll....
Sy x ambik pun, sbb kureng sikit nasi berperisa2 nih, mmg fevret nasi PUTIH kosong...
Ada jugak ketupat, lemang & roti jala...

Jiran2 berbangsa Cina pun ramai yg datang....

Ini bahagian air2... Macam2 air ada...
Tp yg plg sy suka air Herba... Ada laici, daun pudina, asam boi...
Tapi mmg sdap lah air tu...
Yg pakai baju Melayu biru tuh Ustaz Tarmizi Ali, yg slalu masuk dlm TV9..
Ustaz Tarmizi ni imam masjid Hidayah..


Yang ni bahagian cendol...
Sedap walaupun ringkas...
Walaupun kuantiti dia secoet, tp mmg sgt segar di cuaca panas terik hari ni,
lbh segar berbanding minum minuman lain....

Yang ni bahagian Apam Balik...
Kalau kami org Sabah panggil "Terang Bulan", heheeheh....

Yang ni pulak bahagian Kuetiau Kerang & Char Kuay Teow...
Diorang masak panas2 tau...
Kejap2 jaa sudah habis...
Dua2 pun sedap yg amat sbb diorang pakai kuetiau yg kurus ramping2 tuh, hehe~


Chef tgh menggoreng Char Kuay Teow...

Yang ni bahagian sate ayam & sate kambing...
Sorang dpt sepinggan sate 5 batang..
Tp sy x ambik...

Memang sentiasa habis...
Bagi yg sabar tu, silalah tunggu...
Tp kalau sy memang x, lbh rela Q bahagian kambing , heheheh~..

Sian aunty nih, Q pnjg2 tp dah habis...



Saya & Kak Nab balik pukul 4pm...
Tapi masih ramai yg baru datang...
Majlis tamat pukul 5pm...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::