Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, October 6, 2010

:: Big Bro (Ershad) Open House ::


Rumah Ershad yg baru di-renovate.....
30hb Sept lepas, tgh2 lepak dgn Najian d Farez Maju, dpt sms jemputan openhouse dr abangku, Ershad... Trs cepat2 ajak abg2 semua p skali esp Abg Jerry, Fadhil & Ceral.. Abg Man kompom la nda bole, dia kan d Langkawi... Abg Que plak bininya tgh sarat, so mmg dia ulang-alik KJ-Bentong.... Ceral plak skrg kerja d Melaka... So, cuma deal ngan bang Jerry sak la...


So, ari Sabtu (02 Sept 2010) jam 8pm, abg Jerry amik aq d aptment utk sama2 p umah Ershad d Wangsa Maju.... Kami 2 org sak, huhuhu.... Smp di rumah Ershad, ada kwn2 skolah Shad jaa... Ndak da pun budak Unitar... Rumah baru Shad sangaat lah besar okeeyhh~... Sudah la 3 tgkat, bapaknya p renovate lagi Perrghh~.... Pas bang jerry smoking d luar, kmi pun p makan... Menu malam tu ada Nasi beriyani, ayam goreng berempah, pasembor, putu mayam & mee goreng mamak.... Time2 tgh mkn dgn bang Jerry, dtg plak Faris with Mum & Kinah (kazen Faris)... Hurm, wpun sdh jadi ex, tp cium tgn mama Faris tu wajib okeyh... Jejejejee~... Faris makan dgn aq & bang Jerry, mum-nya & Kinah makan di dining room.... Ada juak Kak Asiah dtg ngan Husband & baby...
With Faris' Mum & Kazen...
Faris & abg Jerry...

Dekat jam 10pm, abng Jerry mngajak pulang suda.. Bilangnya ada janji lagi dgn kwnnya yg lain... Haiyyaaa~.... Dia udah makan 3 round, aq baru mkn 1 round, tu pun sdh diajak pulang... Geram tol... Aq pun p salam mak Faris & minta diri tuk pulang... Mamaknya yg masih tgh mkn tu pun melarang jugak sbb ndak sempat borak pun... Tp mau camana, aq kan dtg ikut abg Jerry... Sekali kami sdh bergerak & siap lambai2, mamaknya meluru keluar & suruh aq tgl dulu, nnt dorang yg antar pulang... Duuhhh~, dlm hati mmg sangat2 la segan... Maluuu dooowhh~... Tp klu aq menolak pelawaan mamaknya, mcm x sudi la pulak... Dengan muka yg sgt tebal, ku gagahkan juga kaki ku melangkah turun dr keta bang Jerry.... Sempat lagi bang Jerry menyindir sebelum dia pecut, "Fatin jangan nakal2 taauuu~...".. Tumbuk niiiie!!
My Bro, Ershad ~ bz tunggu tetamu datang...

Kami berempat pun duduk d halaman rumah Ershad sambil mamak Faris tny kabar Daddy, Mummy & Kak Nong... Faris plk diam2 sak ctu... Cerita pnya cerita, Avinesh baru dtg dgn gf nya.... Pas tu, Ershad suruh kami naik2 p tgkat atas umah nya, ronda2 rumah baru.... Aq yg ke-excited-an pun cepat2 kasi kuar camera.. heheheh~... Kami ronda2 & take pic smp tgkat 3 umahnya.. Memang sgt mewah okeyh~... And rumah tu di-design sendiri oleh bapak Ershad... Smp bilik2 nya pun aq snap juak, janji sdh mntak izin kan.. Hehehe~...
Ini Bilik Tidur utama... of coz for parent Ershad kan... :P
\
Ne tingkat paling atas rumah dorang.... Cantik lampu tuh....
With Kak Asiah, abg Zack & baby.... Main buaian di balkoni tgkt 3..

Pas tu, kami turun & salam2 dgn parents & adek beradek Ershad, minta diri tuk balik... Sempat pulak kami ditapaukan nasi beriyani.... Masa tu plak hujan lebat, Faris la yg payungkan kmi lady2 ni masuk keta.. On the way pulang tu plak sgt "jem" sbb hujan lebat... Singgah rumah Ain jap hntr mknn dr Ershad... Dekat jam 12am baru aq smp rumah...
Hujan yg sangaaattt lebat...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::