Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, October 18, 2010

♥ :: Jalan2 wif Baby tgk baju kawin.... Yeaayyy... :: ♥

Ari Sabtu lepas, pas pulang kerja, langsung naik train p Pasar Seni jmpa Baby, sbb dia mau amik pesanannya dr Tawau i.e. AMPLANG.... hehehe~... Jam 1pm lbh smp Psr Seni, ada udah dia menunggu dgn anak buahnya, c Arry.... Masa tu plak aq tgh kelaparan sbb seminggu x mkn nasi, diet konon... Lgsung kmi jln kaki p SOGO, mkn d Foodcourt... Makan sepinggan nasi campur sak pun sudah rm7.50, huhh!!



Pas menghadamkan makanan, kami turun balik n ndak tau mau p mana.... Betul2 xda idea... Yalah, mall yg ada di area Masjid Jamek tu kan cuma SOGO sak... Sekali dpt flyers dr satu Bangla nih, tgk ada jual murah baju pengantin d Gulatis, kami trus dpt idea utk masuk2 kedai kain kawin & butik pengantin.... Dari Gulatis ke First Impression, pas tu ke Euro Moda, Maya, banyak lagi lahh butik2 yg sama row tuh.... Last sekali kami p Semua House... Tp byk2 butik, First Impression la kain nya paling murah & upah jahit pun sgt murah.... Yg lain2 tu upah saja pun start from rm500...

Kalau c Baby bz cari baju kawin & bertunang, aq plak bz cari kain utk pengapit, jejejejeee.... Kawan rapat yg dijangka akan kawin ialah my Bff, Gazarena.... c Baby nih plak mau bertunang dulu bilangnya.... Aku????? Jangan ditanya sbb belum ada bf apalagi calon.... Uhukhukhukhuukkkkk!!!

Saya mau itu yang kaler PURPLE.........


Pas keliling area Masjid Jamek, kami naik train plak p Pasar Seni n then p Petaling Street... Slama lbh kurang 5thn duk cni, ni la first time aq pijak Petaling Street nih.... Bukan nya jakun, tp di mana2 pun org bilang P.S nih bahaya, sbb banyak mafia... Kalau pas tny2 hrga pas tu x jadi beli, naahhh... jaga laah, ada lah tu menunggu d hujung street tuh.... Sdh la aq ni klu jalan mesti sorg2, bagus shopping sak d Masjid Jamek.... Barang pun lbh kurang sak sama...

Masa jalan2 dlm bazar tuh, aq terkesima jap tgk org jual jambangan2 bunga yg cantek2.... Esp yang kaler pink + purple... Ada teddy bear-nya lagikk... Oouuhh~, trus terbayang, "Siapa kah akan jadi org pertama yg bg aq bungaa??? Siapaaa???" (Dlm bayangan ku tentu lah dari "dia"... Herrmmm~...)


Pas pusing2 n amik pic, kami mkn malam d Foodcourt atas Pasar Seni.... Jam 8pm, kami turun & tgu bas p Sri Muda d seberang CM... Malam nya aq tidur umah Baby....

Nasi Ayam Pedas with Petai & Telur Dadar....
Makan dlm Kuali-mini (Mini-wok)... Superrrbbb~...



Washroom Pasar Seni yang unik, rasanya seperti d BALI....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::