Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, October 9, 2010

[Food Review] Ikan Bakar FEND, Kelana Jaya


Tabung Haji ~ Nite view from my apartment... Chantekk kann?? ^_^

Kemarin (08.10.2010) merupakan hari raya yg terakhir (29 Syawal)... Sedih rasanya sbb Ramadhan & Syawal berlalu begitu cepat... Pdhal itu la yg kita tunggu2 tiap tahun... Td malam pun mula sudah kumpulan pertama rombongan haji.... So, area bangunan Tabung Haji (TH) smp ke area aptment tmpt sy tinggal memang tersangat lah jammed.... 

Petang tu Ibu (my-mak-angkat) call, ajak jumpa d masjid TH... Punya la dia happy masa sy bilang mau belanja dia makan malam... Ibu ni sy rasa seumur dgn my grandma, tp sy tetap anggap dia ibu, sbb dia tiada anak, tiada suami... Kasian kan... Ibu orang Jawa asal Bandung yg berpuluh2 tahun kerja di cni... Walaupun sdh lama dcni, tp bahasa Jawa nya pekat betul, hehehe~... Dats y la sy tdk perna ckp melayu sama Ibu, sy bawak ja dia ckp Jawa...



Car Park utk Rombongan Haji yg sgt sesak....
Ada bazaar juga di situ... ada warung2 makan, gerai jual kelengkapan haji.. Perfume, jubah, banyak lagi laaa...
Bazaar tu buka sampai ke pagi tau....
Sebab rombongan haji pun kadang ada yg berangkat sebelum Subuh...







Jam 8pm, sy gerak udah p masjid.. Memang sgt sesak okehh... Dlm masjid pun penuh oleh jemaah ... Pas solat Isya & sunat, kami pun gerak p Rest. Ikan Bakar Fend di Glomac tu... Ibu pesan jus tembikai + set ikan kembong... Sy plak pesan set ikan pari + jus lemon + kangkung belacan... Dekat jam 10pm baru kami mau gerak pulang... Tidak jugak mahal la... Total cuma rm21.00...

Jus Lemon ku yg sgt sedaappp... Ada agar2 & biji selasih d dlm nya.. ^_^


Ini Ibu punya.... Set ikan kembong bakar....


Ini sy punya... Set Ikan Pari Bakar..... (Smbal nya ndak pedas bahhh..)

"Fatin Love You, Ibu..... "

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::