Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, October 31, 2010

[Food Review] CT One Forze Cafe, Wangsa Maju


CT-ONE Forze Cafe

Restoran ne lama suda sy usha dlm Google... Mula² nampak dalam rncgn Jalan-Jalan Cari Makan... Restoran ne sy rasa sangat unik sbb ala-ala Army gitu.... So sy decide untuk ajak myBFF (Elsie) makan di sana as her birthday gift..... Suda la kami dua mmg minat army, hihihihi.... Tp memandangkan restoran ne jauh sekali di Wangsa Maju sana, maka hajat kami pun balik2 tertunda.... Hujung bulan ne baru la terlaksana.....


Perjalanan yg kami tempuh punya la jauh... Fuuuuhh~.... Dari Kelana jaya kami berjumpa di KL Sentral.... Tunggu Elsie smp dari Shah Alam... Pas tu sambung naik train LRT ke Wangsa Maju... Ingtkan mau naik teksi jaa, tp kut2 la restoran tu jauh dr stesen tren..... Si Elsie ne kan study course media, so bab2 tanya2 orang ne serahkan ja pada dia.... Keberanian c LC telah membuatkan kmi sampai ke destinasi tanpa tersesat.... Weeeee~~~......I lebiu!! ^________^


Naik bas beganti2 tau, u ols..... Numbur bus pun smp kena catat dulu sbb nnt kena naik bas yang sama gak utk balik.... Kami pusing2 ja area Wangsa Walk tu, sbb tidak nampak pn Forze Cafe tuh... Kami plak p tanya2 ngan pekerja Bangla, lagi la kami pusing2 d situ² jaa...
Pastu sy sms my elder-bro, Ershad...
Pas sy sebut nama restoran ne, rupanya dia tau juga di mana....
Tidak sangka juga yg dia tau bab restoren2 unik nih, hihihi

"Woooo~... Yang restoran ala-ala askar tu ker?? Cari Medan NZ.. Restoran tu ade dekat area tu."



Kami pun p lah cari Medan NZ yg myBro sebut tadi.... Jmpa plk sorang pakcik ne, dia pun p tunjuk2 jalan.... Sampai jalan di lorong2 sunyi.... Jalan punya jalan sampai ketiak pun lecak, ahahah.... Alhamdulillah jumpa jugak akhirnya... Rupanya restoran ne agak tepelosok siket dr jalan... Memang tidak kelihatan dr jalan besar.... Lepas nampak jip army ne dr jauh, kami pun bersorak-sorak dgn riang gumbira.....


Belum pun masuk restoren, sudah mintak tolong dgn waiter di situ untuk tolong kami ber-photoshoot...


Kami disambut oleh staf² dia yg sgt peramah.... Siap tolong kami tangkap gambar dari dalam smp ke luar restoran lagik, hehehe......
Dengan kelaparan & kehausan yg amat sangat,
kami order dua jenis makanan tiap seorang.... hikhihikk~...
Menu nya smua unik... Dari air smp makanan, semua istilah Tentera... 
e.g Bentara, Combat, Perajurit, etc.... Agak lama juak laa budak 2 org tu amik order kami... 
(gilak punya lama lah kami pilih menu, smp memerlukan 2 org waiter tuk mengamik order, hikhikhikkk....)
Ari ni DIET CUTI yaaaa~....
Yalah, jauh2 p Wangsa Maju, x kan la makan sorang sepinggan, ya dak??


Sementara menunggu menu yang kami order tu sampai,
take pictures dulu laa kan....
Dari dalam sampai ke luar restoran ok....
Paling sandi tu, punya semangat berposing,
smp Cik Baby nda sedar yg dia bergambar smp dalam kaunter,
muaaahahahahahhahaaa!!!!


Sementara tunggu menu yg kami order sampai, kmi pun posing di seluruh pelosok restoren...
Jum layan pics yuuukkk!!






Memandangkan cuma kami ja yang ada masa tu,
so makanan pun laju ja sampai eventho sorang makan dua pinggan kan...
Hikhikhikkk~......

Berselera Cik Elsie kita ne yooo~.... =)
Saya punya Set Nasi Ct-One Forze Bentara..
Ayam dia pedas wooo~..... (@___@)
Ini Spaghetti pon saya yang punya~..... huaahahhaaaa~....
Menu untuk 2nd round...
Ne Telur omelette Elsie punya....
Fish & Chips pon cik Elsie punya....
Jangan rasa pelik sbb sy dua2 pun makanan berat2 kan...
Elsie punya ringan2 jaa....
hikhikhikkkk......
Baby punya Vanilla apa ntah.. Hehehe~
Sy punya Soda Lemon Curacao..
Sy memang suka air yang ada soda lime tu.....



Lepas puas makan & bergambar, kami jalan² pulak ke Wangsa Walk....
Yalah, sebelum ne asik tengok dalam TV ja Wangsa Walk ne...
Banyak drama² amik shoot di sini kan....
Akhirnya dpt jugak jejak kan kaki di sini, ciiieehhhh~....



Kami masuk² jap dlm Wangsa Walk Mall pas tu kuar balik.. Sbb dlm tu biasa² sj pun, juz kedai² butik sj... Tgh² mau menyeberang jalan tunggu bas mau balik p LRT Wgsa Maju, sy tersepak plak duit yg bergulung2... Trus sy teriak "B...!!! Ada rezeki duiitt!!", c LC pun suruh la sy kutip buat tmbg bas.. Bila sy check, ada Rm2 berlipat² bbrp kpg... Mmg kebetulan masa tu kmi xda duit seringgit².. Sy bukan x mau kutip, cuma risau masatu ada yg memerhati...


"B.. ni bukan Bang-Bang-Boom" kah??"...
"Yg kenakan org tu kah??"
"Iya..."
Pas toleh kanan kiri, sy kutip dan langsung lari.....
"Lariiii sblm kita kena kejar kamera!!"...
Gila eyhh... C Baby punya ketawa smp kuar air matanya...



Pas tu kami pun pulang dgn hati yang puas.....
Bagi yang suka p restoran yg unik...
Sila lah datang yoooo~....



CT-ONE FORZE CAFÉ SDN BHD 
38, Jln Wangsa Delima 2A, 
Section 5 KLSC III, 
Wangsa Maju, 
53300 Kuala Lumpur. 
TEL: 603-4143 6463 / 7463 
EMAIL: info@ct-oneforzecafe.com


For more info, click CT-One Forze Cafe .....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::