Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, October 23, 2011

[Themepark Review] Jatim Park 2: Museum Satwa, Batu (with Elsie)

Lepas breakfast, kami pun siap² utk masuk ke Museum Satwa & Batu Secret Zoo....
Ini ticket yang termasuk dalam penginapan hotel kita..... 

 Jangan lupa ambik map, takut sesat di dalam tu nanti......

 Besar nya gajaaahhhh~.....

 White House.......
Ini lah dia Museum Satwa ......
 Ukur tinggi.....
Adakah kita layak utk masuk???
 Cuci tangan sebelum makan, heheeh~
 Sangkar burung gergasi......
Dinasour.....
Macam cerita One Night In Museum kan.....
 
 Comel nya Mummy & Aunty saya.....


 Crocodile Hunter...
 Mari kita tengok Insect...... (Lawatan sambil belajar)....
 
 Cantik nyaaaa..........


 Tahukah Anda........
 Mari kita minum ShuShu....... ^___^
 Sampai nya hati si Elsie, kulit rimau tu dipakai jadi celana, huhu~
 Omaigad, Elsie!!
Ne orang kalau sudah posing, macam² style owh~! ahhaha~




 Rangka Ikan Duyung yg sebenar.....

 Elsie sempat jual ikan sebagai duit tambahan utk ber-shopping, huahahaha~



Mr. Komodo.......



Okayh~.... Lawatan sambil belajar sudah pun habis....
Di luar museum banyak booth jual makanan, minuman.....
Jual arnab pun ada....
Saya mau beli sekor tapi Mummy x bagi, huhuhu~......


Ada pancaragam.......

The Prince & Princess....



Ticket tu including masuk ke dalam Batu Secret Zoo....
Tapi cuaca hari tu punya laaaaa panas terik mintak ampun....
Pakai payung pun x boleh cover haba panas....
So, kami decide utk x masuk ke zoo....
Tengok ja dari balkoni kamar, heheehhe~

  Haaaaa..... Tengok laa keluasan Zoo ne.....
Punya lah luasss..... Jalan kaki pulak tuuu....
X sanggup la mau masuk di tengah hari panas buta ne.....


 Nampak x rimau putih di bawah mereka???

 Itu Gorilla membelakangi kita pulak, isshhhh~.....




Okayh...... maka tamat lah acara lawatan kita di
Museum Satwa & Batu Secret Zoo.....
Jam 12:00pm, kami check-out & langsung balik ke rumah.... 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::