Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, February 14, 2014

[Food Review] Restoran Sri Titingan Seafood, Tawau

Sehari sebelum saya berangkat balik ke KL,
Daddy ajak dinner di restoran seafood paling famous di Tawau.....
"Restoran Sri Titingan"....
Restoran ni famous bukan saja sebab makanan nya yg enak,
tapi juga sebab harga nya yg SANGAT MURAH....
Perkataan 'murah' ni la yg penting kan, eheehe~....


Restoran ni terletak di Batu 3, Jalan Apas....
Kalau first time datang Tawau, cakap ja Sri Titingan,
confirm local people tau punya.....
Ramai juga pelancong dari semenanjung yg datang makan di sini....
Semua pun mesti puas hati dgn masakan & semestinya HARGA nya....


Saya pun sebenarnya pertama kali juga datang makan di sini....
Kesian, nama ja orang Tawau tapi agak ketinggalan sikit, huhuhuu~
Ramai gila customer yg datang sini.....
Kak Nong bilang, restoran ni x pernah sunyi tiap malam....
Kalau hujung bulan x payah cakap la kan.....
Sebelah kanan tu ialah bahagian makan seafood,
yang sebelah kiri tu pulak untuk Stimboat.....



Kalau x silap baca, RM20 utk dewasa....


Yang sebelah sini baru masak² punya seafood.....


Sampai ja di meja, laju² la masuk pi tempat chiller tu pilih seafood yg kita mau....
Ramai orang ni, kalau lambat..... Lambat juga la kita makan......

 Bingung mau makan ikan apa.....

Daddy cekup ikan Siakap

 Besar² ikan dia......

 Sebelah sini pulak tempat diaorang bancuh minuman......

 Sini tempat diorang keluarkan masakan yg customer order....

Cik adik kita busy mengambil order dari Kak Nong.....
Macam banyak ja dia order tu.....
Sampai 6 jenis menu....

Ini ialah semua jenis menu yang diorang boleh masak di sini.....
Lepas pilih makanan laut dalam chiller tadi,
diorang timbang & masak ikut cara masakan yg kita mau.....


Ada 1 corner tempat diorang jual gelang², rantai, aksesori,
dan yg paling jelas di situ kelihatan TANAKA pun ada... Heheheh~
RM19.00 satu......



Sementara tunggu makanan yg di-order siap,
kita camwore² dulu yaaawwww~.........
Saya & Mummy
Saya - Mummy - Daddy (pihak penaja)


 Kakak saya: Kak Nong

Chenta Hati saya: Mummy & Daddy


Lepas semua lauk penuh atas meja, baru air minuman sampai....
Nasib baik x tercekik waktu makan....
^__________^


Jus Oren utk Kak Nong....
Jus Lobak utk saya yang sentiasa menjaga kecantikan mata, eheheheh~

Ikan Masak 3 Rasa
(Ikan nya just nice..... X terlalu rangup, x terlalu basah)

Kangkung belacan
(Sebenarnya mau order Cangkuk Manis, tapi habiiiissss.... wuwuwuuuu~....)

Sup jagung + Ketam
( Sup idaman kalbu kami sekeluarga...)


Kobis goreng + sotong


Tauhu Jepun tumis dgn telur
( Menu kegemaran Daddy~ )


Udang goreng mentega

Ramai nya orang woooo~....
Akan ajak family datang lagi ke sini bila balik Tawau July nanti,
InsyaAllah........




Makan 6 jenis menu + 4 minuman,
bil baru RM89.00....
Muraaahhh gilaaa kannn!!!
(RM2.00 tu x tau la sepa punya minuman tn masuk skali dalam bil, isshhh!!!)
Saya & Bybie
aritu makan di Langkawi utk 2 orang, sudah RM 100 lebih....

2 comments:

  1. salam..emm unik masakannya...nmpak sedap..owh dear da cek emailnya?

    ReplyDelete
  2. @hanan:

    iya, sudah cek... duit pun sdh masuk... terima kasih ya.... nnt sy proceed order.... ^_____^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::