Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, August 27, 2012

Brangkat balik ke KL suda.... :'(

Sedar nda sedar, hari ni genap seminggu sy di kampung halaman sy, Tawau......
Tujuh hari balik Tawau, cuma 2 ari yang keluar rumah, huhuhuuuu~......
Ptg nnt sudah kena balik ke KL, tp transit dulu di KK......
So, awal pagi tu, kami bangun & trus menziarah pusara arwah datuk kami di
Tanah Perkuburan Islam Wallace.....


Photobucket

Smp saja di tanah perkuburan, trus bersihkan pusara arwah datuk,
baca Yasin & bacakan doa utk arwah...
Walaupun arwah meninggal masa sy baru berusia 3 bulan,
tapi rasa rindu itu buat sy menangis tiap kali melawat pusara arwah.......
Sebab cuma sy yg x sempat bersama arwah datuk..
(Semoga arwah berada dlm golongan yang beriman di sisi ALLAH & 
diampun kan segala dosa selama hayat arwah... AMIN.)
Photobucket

Arwah datuk convert to Muslim sebelum menikah dgn arwah nenek sy yg cumil itu......
Arwah datuk asal dari Singapore, arwah nenek pulak Jawa asal Malang, Jawa Timur....
Haaaaa~.... Cmana bulih berjumpa????
Itu la nama nya JODOH pertemuan di tangan ALLAH....
Subhanallah~....

Photobucket

Lepas saja selesai bersihkan pusara, kami berempat trus rasa lapar....
Padahal time tu dgn selamba sy pakai baju tidur jaaa.... ehehehe~....
Betul² sempoi ni nama nya.....
Tapi masi di Tawau kan, masi ok juga la pagi2 lepak & having breakfast sambil pakai baju tidur...
Kalau buat begitu di KL mmg org ckp aku ne "sumthing wrong sumwhere" laaa~.... 


Memandangkan my fevret breakfast kalau balik Tawau ialah Mee Tauhu,
maka sy ajak my family makan mee tauhu di Hill Top sana......
Selamba masuk dari dapur restoran pakai baju tidur, huahahaa.....
Makan sorang 2 pinggan, plus Tauhu Sumbat & Terung Sumbat...
Total baru RM29.00 utk 4 org, murah bukan!!??
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
Nescafe Nai Peng & Milo Nai Peng..... (Sabah Mareeyy!!) ;p


Jam 2:30pm, kami trus naik p airport.....
Smp ja sana, smpat lagik makan lunch Soto Ayam.....
Siapa yg berangkat dr airport Tawau,
sy sangat suggest utk kmu try Soto Ayam di tingkat atas airport...
Betul² di depan pintu departure hall....


Sgt sedih sbb kami berkumpul cam gini 2x sj setahun......
Masa Hari Raya Aidilfitri (berkumpul di Tawau) & Tahun Baru Cina (berkumpul di Malang)....
Bila suda masa tuk masuk ke waiting room, parents sy x henti2 lambai dari jauh....
Smp sy naik pesawat pun sanggup juga tunggu......
Mengalir air mata rindu..... (T____T)


Semoga diberi umur panjang & kesihatan yg baik kpd Mummy & daddy sy,
dpt lah dorang lawat sy di Kelana Jaya ne.... Amin~..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::