Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, August 9, 2012

My High School Memories ~ SMK Kuhara Tawau [Part 1]

Lower & Upper 6 Biology (2003/2004)


Ne la kawan2 sekelas sy masa belajar di Kelas Lower 6 (2003) & Upper 6 (2004) Biology di SMK Kuhara Tawau.....
Setelah 5 tahun skolah perempuan semua (SMK Konven St.Ursula),
akhirnya masuk juga ke sekolah campur....
Agak kekok jugak mula nyaa... Huhuhuhuhuuu~......
(tp tyme ne bulih "cuci²" mata jga laa.... hehehehe~.....)
Kalau di Konven dulu bulih jadi Taiko,
bila masuk skolah campur ne trus jadi ke-ayu²-an.....
Tinguk dalam gambar tu.....
Duduk punya lah ayuuu~......
(kalau bulih duduk bersimpuh, kali suda bersimpuh atas lantai tu, hohohooo..)


FYI, majoriti kawan sekelas sy ne kawan² sekelas sy masa skolah di SRJK (C) Sin Hwa dulu.....
Lepas 5 tahun pisah, akhirnya jumpa jugaa.....
Kami 5 orang ja Melayu......
Hisham Marsidi, Rozanna Othman, Nurul Fuady, Marlinah Ahmad & saya sendiri......
(Hisham satu²nya Jejaka Malaya dalam kelas kami, huahaahhaa~.....)
Walaupun minoriti, tp budak² Chinese semua sporting....
Kamcing jugak ma budak² Melayu.....
So sweeettt of them...
Kalau zaman skolah rendah lain crita laa.... Otak masih budak², so perkauman tu pastilah ada....



Dalam 2 tahun ms high school, kawan baik saya tu la c Rozanna Othman (Janna)...
Ngam tune betul kami dua ne....
Sama² kilik & suka hu-ha-huu-haa di dalam & luar kelas....
Ke mana² mst bekepit 2 org.....
Sejarah perkenalan kami cam gini baaa, ecececeeehhh.......


Tahun 2003 kan kami punya first sem & first year di Form 6....
Kasian betul sy masa tu, teda kawan langsung....
Satu²nya budak Konven yg masuk kelas Biology....
yang lain2 masuk kelas peniagaan, Sejarah, Geografi.......
Mula² mau mintak tukar kelas jugaa dgn cikgu (lupa nama),
sy cakap sama cikgu "Kelas Bio susa laa , cikguuuuu"...
Sekali tu cikgu bilang "camana ko tau susah?? Blum pun start belajar..."




 

Sy pun terkedek² masuk ke dlm kelas....
Jumpa balik dgn kawan² skolah rendah dulu, rasa segan la plak....
Sy trus amik port di paliiiiiiiiiiiiiinnngg belakang sekali....
FYI, meja dlm kelas tu dua-dua org bha....
Sekali tinguk, meja sebelah masih kosong....
Dlm hati tertanya², "Sepa la yg akan duduk di sebelah aku nee...."
Pas tu dtg sorang budak melayu bertudungyg bg sy sangaaattt tinggi....
Dia panggil² sy Fiona, tp sy x menoleh......
Smp mengencang dia panggil Fiona....!!!



Last² dia tny, "siapa juga nama mu??"
"panggil ja Watie"
"Ooooooo... Nama mu bukan Fiona kah??"
"Bukan laahh..... Dpt nama dari mana...??"
"Tuuuuuu~.... "(sambil dia tunjuk kamus bahasa English kakak sy punya....)


Huahahahahaaa.... Lawak².....
Nama glemer kakak sy dulu di Konven Fiona bha, adedeeee.....
Poyo kaan, hikhihkhikkk......
Start dr situ la kami rapat & bekawan baik.....
Dia salu dtg umah sy lepak², sy pun salu limpang² dlm asrama nya (ASPURI) lps pulang skolah...
Tiap ari ada jaa crita antu dlm asrama yg dia kestau....
P library sama², p kantin sama², jadi librarian sama², jadi facilitator masa Upper 6, begosip di belakang time perhimpunan.........
Kalau ada group discussion esp MUET, mst kami dua dlm 1 group sbb nama kami sama² initial R....


Macam tu la kami selama 2 tahun....
Kalau ms Lower 6 kami amik port paliiiiiiiiiiiiing belakang,
Tahun kedua kami amik 2 seat paliiiiiiiiiiiiiing DEPAN....
Cun² depan Cikgu tu weyyhh~....
Konon² bertekad mau belajar lebih tekun klau duduk depan cikgu, hahahaha....


Reaallyy Miss U, Janna..........
(-________-)




Ok, mai sy introduce kawan² sekelas sy nee.....
Dari kiri yg paling ayu tu Sayaaaa~...... Pastu ada,

Quek Lee Sin, Ruth Yap, Teo Keat Lee, Joan Kan, Lai Pei Kuan, Blessed Ting, Tang Li Hsia, Yap May Hao, Sandy Mok, Nurul Fuady, Marlinah Ahmad, William Cheong, Ling Swee Nian, Ng Siau Sin, Jacy Ng, Foong Shing Weu, Chew Qi Wei, Tang Li Nie, Shim Jhy Shin, Hisham Marsidi, Suzan Thien, Vincent Koh, Rozanna Othman & etc............................. (heheheeee~.........)







p/s: Sangat rindu dgn Janna.... Kami pisah bila masing² masuk Unitar..... Dia dpt Unitar KK, sy dpt Unitar Kuching...... (Time mnaip ne mengalir air mata rindu...... )


ஜ۩۞۩ஜ ......... Click Here to [Part 2] ஜ۩۞۩ஜ


*************************

Update:: Baru ja MyLove Janna reply & komen pas baca myBlog.... Sgt rindu ma dia.... :'(


Photobucket

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::