Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, January 13, 2014

[Food Review] Murni Discovery @ SS2, Petaling Jaya

Ini cherita malam Minggu......
Time hujan membasahi Kelana Jaya,
time tu juga saya & Bybie kluar cari tmpt dinner....
Tiba² trus dia mengajak makan di 
Restoran Murni di SS2.......


Actually pertama kali saya datang sini dgn abang² senior Unitar saya....
Tupun sudah berkurun lepas..... Masa belajar dulu....


Sampai ja depan restoran, seat dalam restoran memang sesak ngan manusia....
Open table di luar restoran pun full....
Dorang open table di depan kedai2 berdekatan yg sudah tutup masa tu....
But still masih ramai yg berdiri menungu meja kosong.....
Sampaikan dorang open table 1-2 block dari restoran, smp macam tu skali....


Nasib baik boss Murni tu sgt bertimbang rasa...
Kami x perlu menunggu lama, dia suruh anak buah dia open table depan Public Bank...
Selang 1 block ngan Murni tu....
Punya femes & laku la restoran ne.....
Walaupun tengah hujan, still tidak mematahkan semangat customer utk menunggu &
jalan kaki ke blok sebelah......

X perlu malu utk duduk makan di luar kedai yg sudah tutup macam ne...
Sebab kita ramai geng okeh.....
Walaupun agak "isolated" dgn yg lain, 
tapi worth it dgn makanan yg sedap & portion pun besar.........


Waiter pun dgn tangkas bagi2 buku menu di di semua meja yg diaorang baru buka.....
Yang waitress pulak laju jak ambik order dari meja ke meja....
Dari hujung ke hujung meja dia ambik order, TANPA menulis menu yg customer order....
Wowww, punya effisien dia punya staff.....
Sampai member yg duduk belakang tu bisik² tapi kuat la....
"Dia boleh ingat ker tu??? Dia tak catat pun??? X salah ker nanti?? bla bla blaaa..."


Sambil² testing toy baru saya, Nikon D5200.... 
Minuman yg kami order pun sampai......
Ini minuman yang kami dua order.....
Bybie order Watermelon Juice...
Saya order minuman yg sgt chomel nama nya, "I Love You"...
Rasa segan pulak bila sebut menu tu dgn abg waiter....
"Bang.... saya mau I Love You...."
Hahahaahaaa~... Kalau orang lain yg x tau ada minuman nama tu,
mesti dia ingat saya flirting dgn abang waiter.....

Saya order pilihan yg sangat tepat....
"I Love You" ne gabungan Air Soda + Lemon + Laici + Sirap Anggur....
Smua nya merupakan favourite saya...
FYI, saya paling suka minum minuman yg diampur dgn soda...
Especially "Lime Squash".. Kalau ada nie, yang lain memang x pandang sudah....





Paling best skali, kita x perlu tunggu lama² sampai mengantok ataupun hilang sabar sbb lama menunggu makanan yg kita order.....
Walaupun customer ramai berderet2,
makanan & minuman tetap datang x smpai stgh jam....
Mabeless bukan???
X dapat imagine camana chef dia memasak di dapur .....


Ini menu yang Bybie order.....
Apa nama dia pun x ingat lah....
Kami main tunjuk² jaa....
Yang kami ingat ada "Maryland"² macam tu laahh....

Menu ne main dish dia Mee Goreng Mamak,
complete dgn keropok, fries, telur mata + sepotong chicken chop......
Memang besar portion dia....
Bybie makan separuh sudah menyuap dgn slow motion.....





Ini saya punya, Mee Raja + Chicken Chop...
Harga RM20.00....
Mee memang banyak...... Udang & seafood lain pun x kedekut....
Mee dia sngt spcial sbb walaupun kita nampak dia punya colour plain ja,
tapi memang cukup rasa.....
Aroma dia memang lain dr yang lain....



Selain mee yg complete dgn seafood yg padat,
ada keropok, kentang goreng + sos cili,
dan sepotong chicken chop yang lemayan besar size nya...
Sos blackpepper dia pun mantap.....



Saya pun sama macam Bybie.....
Makan separuh pinggan, trus tercungap² mau habiskan.....
Last², kami surrender & panggil waiter mintak tapau kosong....
Kami dua sumbat balance mee & ayam dalam 1 tapau....
Masuk dalam kereta, pakai seat belt pun payah... huahaha~


***************************


Bagi yang belum perna pi Murni lagi, 
saya sangat² suggest supaya kamu datang makan di sini....
Tapi pastikan perut kamu dikosongkan selama 24jam,
supaya dapat habiskan makanan yg kamu order nanti..... Eheheee~


Murni Discovery
Address: 53, Jalan SS2/75, 47300 Petaling Jaya, Malaysia 
Tel: 03-7733 4419
Status: Halal
Facebook: Murni Discovery


Opening Hours :

Murni @ SS2 : 8.00 AM - 5.00 PM ; 6.00PM - 5.00AM (Closed Mondays)
53, Jalan SS 2/75, Petaling Jaya, 47300 Selangor.

Murni @ Aman Suria : 8.00 AM - 3.00 AM (Closed Mondays)
2-1, Jalan PJU 1/3D, Sunway Mas Commercial Centre, 
Petaling Jaya, 47301 Selangor.

Murni @ USJ : 11.00 AM - 2.00 AM (Closed Mondays)
39-41, Ground Floor, Jalan USJ 9/5P, Subang Business 
Centre, Subang Jaya, 47620 Selangor.

Murni @ Kepong : 11.00 AM - 1.00AM (Closed Mondays)
24, Jalan Metro Perdana 8, Taman Usahawan Kepong 
Utara, 52100 Kuala Lumpur.

Murni @ Mentari : 8.00 AM - 2.00 AM (Closed Mondays) 
No 12, Jalan PJS 8/13, Dataran Mentari, Petaling Jaya,
46150 Selangor.

Murni @ Bukit Jalil : 8.00 AM - 2.00 AM (Closed Mondays)
(No 41, Jalan 16/155C, Bandar Bukit Jalil, 57000 K.L)





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::