Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, January 18, 2014

[Hotel Review] The Leverage Business Hotel, Alor Setar

Sangat dekat dgn Tesco.....

Selepas sebulan usha² hotel yg x terlalu mahal di Aloq Staq,
maka sy decide utk pilih 
"The Leverage Business Hotel, Alor Setar"
Paling penting, dekat dgn rumah pengantin di Shahab Perdana...


Sejak awal bulan Januari lagi saya book bilik Standard Queen utk 2 pax....
Harga RM 78.00 including tax....
Kira ok juga la kan utk 2 orang....

Hasil carian imej untuk the laverage hotel alor setar
Erm, bagi saya..... 
Bilik memang agak sempit......
Compare dgn Hotel Bahagia di Sibu tempoh hari....
(Click Link for Review)
Harga baru RM60 lebih... 
Tapi bilik sangat luas, mau solat pun selesa.....
Bilik yang ne pulak, mau lalu depan TV pun, sorang kena naik atas tilam, ahhahaha....
(Jangan tertipu dgn gambar di atas, DSLR kan ada wide angle lens... Maka nampak luas la...)
Tapi x palah, 1 malam ja pun kan.....


Leverage Business Hotel room
Di sini ada disediakan jug kettle, mug & 2 paket Nescafe...
X palah, sempit pun kita boleh minum² kupik.... heeheh~

Kita minum duluuuuuuu~!!!!!!!

Pictures of The Leverage Mergong - Hotel Photos
Bilik mandi sangat bersih & selesa.......

Leverage Business Hotel room
Sangat unik sebab pencuci muka dia di luar bilik air.....
Pengering rambut pun ada....
OK apa..... Sempit pun ada kelebihan dia juga kan.....


(ehsan Google)
Shower dia cantek....
Jangan risau, water heater pun ada gak....
Tapi sy mmg x suka mandi pakai air suam.....
Suka air sejuk..... Baru la segar~....


*********************************


Room Corridor - Rubbish Bin/Cigarette - Picture of The Leverage Mergong, Alor Setar


Lepas membongkang dr petang tadi,
kami pun mandi & siap² turun utk dinner.....
Dinner di warung jaaa...
Sebab search dalam Google,
kalau malam ada warung² makan di hujung blok hotel....
Best laaaa........
Ada macam2 jenis makanan yg dijual d warung2 ni....
Pilih jaa mau makan apa...





Ronda punya ronda, nampak gerai Char Kueh Teow.....
Sebelah dia pulak Pak Nan Satey Kajang ne....
Alang2 tengah lapar, order dua² sekaligus... Heheheheh~.....

Sangat murah......

Ayam ada~... Daging ada.......



Ini Bybie punya Char Kueh Teow......
Sangat sedap kuah dia..... X terlalu cair....
Harga pun murah, RM 3.50 jaa.....


Ini pulak saya punya....
Kueh Teow Goreng Kerang......
Memang mabeles~!!!!!!!!!!


Ini untuk hidangan sampingan.... ^____^
Sate Ayam 20 cucuk : (60sen secucuk)....


Ramai jugak orang datang sini makan & lepak².....
Mungkin sebab Aloq Staq ne dikelilingi sawah padi,
kami pergi mana2 pun mesti kuat angin.....
Masa kami makan tu, kami dua menggigil kesejukan...
Trus rasa jatuh cinta dgn Aloq Staq & mau datang ke sini lagi.....



Sambil makan, sambil menikmati pemandangan Alor Setar & hotel yg masih under construction ne.....
"Hotel Grand Alora" nama dia......
Malam² gini pun masih ada orang bertukang lagi.......
Cantek betul kan hotel ne......
Kalau siap nanti mesti mahal.... Huhuhu~....
Gerai Char Kueh Teow ne cun² di depan hotel baru tu.....




Okehhh~ masa untuk bayar air minuman.....


Walaupun sudah makan dinner, still ada hati mau usha² gerai lain....
Sebelum balik hotel, wajib beli kudapan utk dimakan dlm bilik... Heheehe~
Singgah lagi ke 7E utk beli bubur & maggie Cup......
Kalau sdh nama nya travelling, makin berselera kita makan kan......

Apam Lenggang Anggerik: 3 biji = RM 1.00

Ayam goreng seketul RM 1.00....
Tapi itu gambar utk 'ilustrasi' saja, heheheheh~.....
Size sebenar tidak la segitu besarnya.....
Kira ok laaa utk yg hantu kudapan macam kami dua ne......
Kecik pun bedal jak laa.... ^_______^


****************************

The Hallway...
Kalau kamu zoom gambar di atas tu,
maka kamu akan nampak la iron board & seterika.....
Di situ lah tempat yg disediakan utk meng-iron.....
Tapi segan la sy mau pakai, nasib baik bawak iron sendiri...
Gosok baju atas tilam, ehheeh~....

Bilik 117.......


Hotel Lobby....
Time ne tengah tunggu teksi yg mereka panggilkan,
untuk hantar kami ke Jeti Kuala Kedah.....
Receptionists yg 'peramah'.....
Di sini pun ada disediakan PC utk tetamu hotel pakai.....


Bagi yang sedang mencari hotel di area Mergong,
boleh la try bilik hotel di sini.....
Tapi bagi yg suka bilik luas, mau selesa & lari² dalam bilik,
apa lagi kalau ada anak lebih dari seorang,
hotel ne memang x sesuai, ehhehehe.......


For reservation:

The Leverage Mergong 
12, Jalan Lengkok Sari, 
Taman Bandar Baru Mergong 
05150, Alor Setar, Kedah Darul Aman 
T : 04 735 5555 
F : 04 735 8555 
Email: info@leveragehotel.com 
Agoda: The Leverage Mergong

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::