Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, July 1, 2012

[Wedding] Majlis persandingan Fadhil & Ummi

Sabtu lepas (30June 2012), sy dan abg2 saya yg lain attend majlis persandingan abg sy Mohd Fadhil, di Dewan Seri Endon, Putrajaya....
Majlis ni utk persandingan belah ppuan, Ummi Safiah....
Minggu depan (07.07.2012) pulak baru la majlis persandingan belah my-Bro di Puchong....
Sy kenal my-bro, Fadhil masa belajar di Unitar Kelana Jaya dulu.....
Satu geng lah ngan abg2 aq yg lain i.e: abg Que, abg Man, Ershad, abg Jerry & Asral....



Majlis tu diadakan hari Sabtu.... 
So, abg Jerry amik sy di ofis jam 1.30pm.....
Pas tu, baru konvoi with abg Que & the big family.....
Parents & pakcik makcik abg Que pun ikut skali, jauh2 dtg dr Pahang......


Dgn berpandukan GPS myTabby, maka kami pun sampai di Puspanitapuri, Presint 10....




Majlis persandingan ni sekali ngan adik kpd Ummi...
So, wedding ne sgt grand la sbb 2 couple yg naik pelamin.....




Dekat entrance, ada meja utk tetamu letak hadiah & bagi ucapan di 'guest book' yg disediakan....
Sy belikan my bro barang cikai-cikai jakk, hehehee.......





Tuuu diaaaa~..... Abang2 saya tgh bg ucapan di guest book utk Ummi & Fadhil....


Abg Jerry tu tulis wish kah novel ???

Ceral & wife pun datang dari Melaka....



Ni on the way ke dewan utama tmpt majlis persandingan.....




Gila ramai weyhh tetamu yg datang masa tu....
Yalah, kan tetamu tuk dua pasang pengantin....





Since Ummi's family mmg buka catering sendiri,
so majlis ni pun guna family catering laa...
Best kaann......
Mcm2 makanan adaa....
Sudah macam bazaar ramadhan sy tengok.....

Ni main dish..... Nasi + lauk pauk.....
Ada rendang, ayam masak merah, rebung masak lemak, ulam2, dll~......

Ni semua booth makanan taw.....
Cam suasana buka puasa pulak kan....
Ada booth kuih2, laksa, mee sup, apam, byk lagik laaa....
Tp booth yg sentiasa ramai org ialah booth ice cream..... hehehee.....
Sy pun tidak ketinggalan..... ^_____^

Sedaapppp... Lauk kampung.....

Alhamdulillah~.... Baru ne kali sy makan berselera di wedding orang....
Coz sy punya tekak kurang trima nasik briyani/nasi minyak, acar2, & lauk2 yg biasa org hidang di wedding di semenanjung ne....



Ehhh~.... Saya nampak Faris, wife & Nieyza laaa~....
^________^



Abng Jerry saya berselera makan..... 




Bestfriends Forever: Abg Jerry, Abg Que, Fadhil, Ceral....
(2 lagik abg sy yg teda dlm gambar: Abg Man & Ershad).....


Pelamin yang sgt canteekkk..... Tema Ungu + Putih.....


Ni abg Ceral sy with wife, Ayu.....
InsyaAllah sebelum Raya nanti Ayu deliver.....
Anak pertama ooowhh~......
Smoga semua nya dipermudahkan Allah.....

Fresh flowers ada di setiap penjuru hall & juga atas meja...

Abg2 Band yg buat sy (-_________-)


Ne la pengantin perempuan, Ummi Safiah....
Baju dia sgt chanteekk..... ^_______^

Menyakat pengantin.....


♥ Buat abg Fadhil sy & Ummi... ♥

 Selamat Pengantin Baru.....
Semoga bahagia ke akhir hayat......
^_________^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::