Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, February 14, 2013

[Food Review] Eat and Eat, Surabaya


"Eat and Eat, Surabaya"

Ne salah satu tempat makan yang myAunty (Mbak Idah) bawak me & mySis makan....
Since myAunty tau yg sy suka amik gambar makanan & tmpt makan yg cantik, mula² dia mau bawak kami makan di Boncafe,
just seberang Hotel jak tmpt kami stay (Fave Hotel)....
Memandangkan ne ari Valentines Day, maka Boncafe sesak bangeeetttt oleh couple² yg dinner di situ...
Siap bawak² jambangan bunga lagi tu....


Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket


Nampak kan betapa sesaknya Boncafe masa malam Valentines ne....
Kami hanya sempat ambik gambar ja, huhuhuuu~.....
Tempat dia mmg cantik & romentik....
No wonder la ramai org dtg sini malam ne....


Photobucket

So, aunty pun decide bawak kami makan di "Eat and Eat" ne....
Cara beli makan di sini sama jak dengan Foodcourt di Berjaya Times Square KL yg di Ground Floor tu...
Bagi yg perna makan situ mesti tau kan...
Kita kena beli kad dia & topup dulu...
Masa kita order makanan, baru kita kasi dorang kad kita & swipe....

Photobucket
Aunty sedang meng-order minuman..........


Kaunter ini sangat menarik perhatian saya.....
Sebab dia serba HELLO KITTY !!!!
Tapi sayang nya dia jual Waffle jak...
Saya bab waffle ne kurang berkenan sikit.... huhuhu~....

Photobucket Photobucket  Photobucket

Photobucket
Nasi Goreng Babat
(Babat = Perut Lembu)

Photobucket
Ne mySis punya....
Lupa suda pa dia order ne....
Tapi gelas nya sgt comel !!!

Photobucket
Itu aunty punya jus Aloe....
Yang depan tu la card yang kita kena swipe masa meng-order makanan...
^_________^

Photobucket
Itu sy punya favret ~ Sparkling Lime.....
( Air Soda + Limau )

Photobucket
Aunty punya Nasi Ayam Claypot....

Photobucket
Lampu antik bergantungan di siling foodcourt.....

Photobucket
Ne nama dia Sapo Tahu Seafood.....
Macam² ada di dalam:
Cendawan Shitake, Cendawan butang, Tauhu Jepun, seleri, Baby Kailan etc......

Photobucket
Ayam salut Telur Masin.......
Sooooo Nyuummmmyyy !!!!!!!!

Photobucket
Ne menu paling unik~....
"Sup Bibir Ikan"
Tapi bibir ikan nya boleh dikira brapa ketul jaa....
Yang lain semua cendawan shitake.....

Photobucket

Bagi yang mau try makan sini, ne alamat dia:
The Square Ballroom (eks Ruko Gelael), 
JL Basuki Rachmat

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::