Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, February 28, 2013

[Food Review] RM Cafe, Sunway Pyramid



~ RM Cafe, Sunway Pyramid ~

Minggu lepas, sy bawak mySis, Kak Nong, jalan² ke Sunway Pyramid.....
Yalah, tiap hari pulak asyik ke KL jak...
Kalau bukan ke Masjid Jamek, mesti ke Bukit Bintang..
So, hari tu sy bawak pulak kakak sy jalan2 ke Sunway Pyramid...


Round punya round, kami naik ke tingkat paling atas....
Sy paling suka masuk ke Asian Avenue sebab dalam tu byk kedai jual barang² comel & souvenirs...
Dalam Asian Avenue ni lah tempat Mr.D belikan teddy bear dulu, Soooo Shuweeettt... :P
Dalam ni pun ada byk restoran Jepun & Korea...
Tapi kena tgk betul² la, sbb ada kedai yg Halal & Non-Halal.....
Jangan risau, bg kedai yg Non-Halal, diorang akan tulis sebesar² gaban utk kita nampak...
Kalau masi x sure, bulih tanya dgn pelayan di ctu sama ada kedai diorang halal atau x.....


Mula² mau ajak Kak Nong makan makanan Korea di "The Street Cafe"...
Tp since Kak Nong mau tengok pemandangan Sunway Lagoon,
so kami pun pilih RM Cafe ne.....
RM Cafe ne ada di hujung sekali dekat dgn pintu masuk Asian Avenue....


Kali pertama sy lepak di RM Cafe ialah masa dgn Mr.D dulu...
Hurrrmmm....

Memandangkan kami pun suda makan dari rumah,
time tu pulak baru jam 3 petang,
kami decide tuk minum² sambil makan kudapan jak.....
Makan ringan2 jaa laa...
So, kami order Wantan Goreng & Popiah......

Paling suka wantan goreng dia coz isi dia padat.......
Rangup pulak tuhh..
Cicah ngan Sos Thai.......
Nyummmyyyyy~............

Popiah dia pun sedap juga, Crispy.....
tapi inti dia ciput jak, huhuhuhu~.........

Yg tu mySis punya Jus Buah Naga....
And saya punya Ipoh White Coffee~....
Sedap dan pekat owh...

Sambil² minum petang, dapat tgk pemandangan Sunway Lagoon.....
Tapi sayang nya time tu hujan la pulak,
so memang xda orang tgh berenang²....
^__________^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::