Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, February 18, 2013

[Food Review] Ketupat Restaurant, Kuta Bali

Photobucket

Hari ni hari last kami punya Family Trip di Bali....
Sebelum ke airport utk balik ke Surabaya, isi perut dulu sebelum naik flight....
Cari punya cari restoran yg ada sup ikan
(supaya Daddy boleh makan, sbb Daddy x boleh makan apa² selain sup)..
Akhirnya kami terjumpa ni restoran.....
Kiranya x plan pun utk makan di sini......


Photobucket

Nampak dari luar memang sunyi sepi.....
Kereta xda, customer xda, even pelayan pun xda.....
Mbak Indah terpaksa turun kereta,
masuk & tanya waiter di dalam if dorang buka atau x.....
Syukur lah, lepas dekat setengah jam pusing², restoran ni bukaaa !!!!!
Alhamdulillah.....

Photobucket Photobucket
Dekorasi restoran ne sangat cantik & unik....
Semua serba Bali & antik.......

Photobucket
Melangkah masuk, ada swimming pool di tengah² restoran....
Sangat cantikkk !!!
Hati ku bergeming; "restoran ini pasti mahal banget....."

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


Paling best di restoran ne ialah ruang makan nya semua
pondok²......
Ada besar, ada sederhana besar, ada jugak yg 2 tingkat utk big family....

Photobucket 
Memandangkan kami makan berenam,
maka kami pilih pondok yg sederhana besar....
Sangat selesa sbb cuaca x terlalu panas & berangin.....


Photobucket
Photobucket
Yang ne pulak utk BIG family...
Sebab pondok dia 2 tingkat.....
Best kan.........



Jum kita check Menu......
As expected, harga dia memang lumayan mahal,
huhuhuhuuuu~.........
    Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket


Yang ne plak menu² yang kami order.......
Walaupun mahal,
tapi KUANTITI & KUALITI mmg sangat puas hati.......
Photobucket
Ikan Stim utk Daddy yang sakit........

Photobucket
Plecing Kangkung

Photobucket
Mummy punya Ayam Lalapan
Photobucket
Ne my fevret IGA SIZZLING........
The Best Iga saya pernah makan...........

Photobucket
My Macchiato.......



Bagi yang mau try makan di sini,
ne alamat dia......
Jum terjah website diorang.....
Klik SINI........
Photobucket
No.09, Jl. Dewi Sri (sunset road),
Kuta, Bali.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::