Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, February 24, 2013

[Hotel Review] Aston Kuta Hotel and Residence, Bali

 photo DSC07831.jpg
During our holiday ke Bali utk ke-4 kali nya, hheheheee....
Kami menginap di hotel ne selama 4 hari 3 malam...
And yessss, tahun ne kali ke-4 kami ke sana utk makan angin....
Rasa tenang jak tiap kali dtg ke sini, tgk pantai.....
Tp skrg makin sesak suda..... Sbb makin ramai pelancong dtg ke ctu...
Kalau malam, mmg traffic jammed smp bulih tidur dlm keta...


Seperti biasa, kami kalau balik kampung ke Surabaya during Chinese New Year,
mmg kami akan spend 4-5 hari utk melancong ke tmpt lain...
Dan mesti 6 orang.... Mummy, Daddy, myAunty (Mbak Idah) yg x perna terpisah dgn her Bestfriend (Mbak Indah), mySister (Kak Nong) & me.......
Time CNY ne jak la kami dpt berkumpul 1 fmly sbb time CNY jak Kak Nong & me dpt cuti dr cmpany selama 1 minggu...
Mestilah kami kena spend time together & ever kan, ^_______^....


Seperti biasa, Mbak Idah mesti pilih hotel yg berbintang².....
a.k.a yg agak mahal jugak la....
Dia mau bagi kami tgl d hotel yg selesa & cantik...
Lagipun dia fhm juga perangai anak buah dia yg gila Photography ne, huhuhu~...


Bila smp jak hotel ne, laju2 turun dr keta dan memulakan aksi photoshoot, huahaha....
Paling siuk skali dia punya guard punya la ramaaaiii......
Muda2 & hensem2 belaka, huahahahaaa.....
Paling tabik sbb penjagaan dia yg super ketat..
Tiap kereta yg masuk mst dia tgk dalam & cek bawah kereta..
Takut bawak bahan letupan......


THE HOTEL

 photo DSC07829.jpg
 photo DSC07832.jpg  photo DSC07830.jpg  photo DSC07833.jpg
 photo DSC07587.jpg
 photo DSC07584.jpg
 photo DSC07828.jpg
 photo DSC07825.jpg
 photo DSC07583.jpg
 photo DSC07546.jpg  photo DSC07564.jpg  
 photo DSC07817.jpg
 photo DSC07581.jpg
 photo DSC07827.jpg
 photo DSC07582.jpg
 photo DSC07837.jpg
  Paling best sbb hotel ne ada sediakan basikal utk disewa!!!
Ikutkan hati mmg mau ride beskal dgn Kak Nong....
Tp sure Daddy x bagi, sbb Daddy kuat risau orang nya, huhuhu~.....
Akan try next time kalau dtg ke sini dgn kawan²...
^________^





THE LOBBY

Masuk jak ke lobi, kita disambut dgn ramah oleh penyambut tetamu nya....
Mbak Idah trus register utk 3 bilik,
Sambil2 menunggu tu, dorang bagi kita tuala basah yg berbau sangat Wangiiiiiiiiiiii~....
Utk kita lap2 tgn & rasa segar sikit.....
Dorang punya bunga 'kebangsaan' ialah bunga Melati.....
Di mana² mesti ada bunga Melati...
Utk sembayang, perfume, hiasan, byk lagi laaa....
Dats why la sy suka minum Green Tea yg mix with bunga Melati (Jasmine)...

 photo DSC07573.jpg  photo DSC07576.jpg  photo DSC07577.jpg  photo DSC07579.jpg
Kesian Daddy......
Ne la kali pertama kami dtg ke Bali dalam keadaan Daddy tgh sakit....
Duduk atas wheelchair....
Kami dtg ke Bali ne pun sbb Mbak Idah mau tunaikan nazar nya.....
Mbak Idah mau bawak Daddy makan angin di Bali bila kluar Hospital.....
Dan Alhamdulillah, doa kami semua termakbul.....

 photo DSC07541.jpg   photo DSC07543.jpg  photo DSC07544.jpg  photo DSC07545.jpg


 photo DSC07553.jpg  photo DSC07554.jpg


Di depan lif, ada 1 corner tu yg jual perhiasan comel²...
And yang paling buat sy eksaited ialah byk betul perhiasan HELLO KITTY !!!
Lps 4 ari berliur tgk perhiasan HK, maka ari terakhir sy rembat guna duit 'angpau' dari Aunty & Mummy...
Hehehehe~.... ^________^
 photo DSC07549.jpg  photo DSC07550.jpg  photo DSC07551.jpg

Dan inilah hasil tangkapan sy di Hotel tersebut,...........
 photo DSC07851.jpg
Rantai Hello Kitty~

 photo DSC07847.jpg
Jam tangan Hello Kitty....

 photo DSC07813.jpg
     
 photo DSC07814.jpg

Yang ne ialah tempat duduk² sambil relax yg ada di Level 1....





THE "PREMIER SUITE"

Untuk menggembirakan hati Daddy yg tgh sakit,
maka Mbak Idah ambik kan bilik paling besar & paling best utk Mummy & Daddy.....
Sebelah ada bed, sebelah ruang tamu & ada dapur kering juga.....
1 Malam utk Premier Suite rate dia Rp998,000 (RM 317.40)
  photo DSC07493.jpg  photo DSC07496.jpg  photo DSC07497.jpg  photo DSC07499.jpg  photo DSC07500.jpg  photo DSC07501.jpg  photo DSC07503.jpg  photo DSC07507.jpg  photo DSC07509.jpg
Daddy nampak sangat happy.........
Cepat sembuh ya Daddy....
Actually Daddy sgt sedih sbb dia x boleh swimming² macam tahun² lepas tiap kali kami dtg ke Bali...
Mbak Idah mesti pilih hotel yg ada swimming pool,
and tiap kali itu juga la Daddy paling eksaited terjun ke kolam.....
Tp itu lah, redho jak la sbb skrg x bulih buat begitu lagi..... (T________T)

 photo DSC07818.jpg
 photo DSC07490.jpg



THE 'DELUXE ROOM'

Ne pulak bilik saya & Kak Nong, jenis Deluxe...
Mbak Idah & Mbak Indah pun jenis yang sama tp dorg dpt yang tingkat ground floor...
Betul² depan swimming pool........
1 Malam utk Deluxe Room rate dia Rp818,000 (RM 260.00)
 photo DSC07515.jpg  photo DSC07517.jpg  photo DSC07520.jpg  photo DSC07523.jpg  photo DSC07524.jpg  photo DSC07527.jpg  photo DSC07527.jpg
 photo DSC07568.jpg
View dari bilik kami............

 photo DSC07555.jpg
Pemandangan gazebo dari atas......




THE CAFE & THE BREAKFAST

Tiap pagi mula jam 7am mula suda start breakfast...
Restaurant dia ada dibahagikan tmpt merokok & bukan merokok.....
Makanan pun sgt puas hati....
Banyak pilihan & sedap² semua nya.....
(Kalau makan x menambah tu mcm bukan Fatin la pulak kan, hehhehe~)
 photo DSC07547.jpg  photo DSC07548.jpg
 photo DSC07809.jpg  photo DSC07810.jpg

Ini time kami minum petang.....
Semestinya sy order OREO!!!
 photo DSC07841.jpg
 photo DSC07843.jpg
 photo DSC07570.jpg
Ada juga beraneka jenis Cake & Puding.....
 photo DSC07844.jpg
Oh yaaa!! Tiap hari Jumaat malam, ada tarian Bali di sekitar swimming pool ne....



Kalau ikutkan, Mbak Idah sudah book 3 bilik tu utk 5 hari 4 malam....
Since Daddy tepaksa balik Surabaya utk cepat² buat Haemodialysis,
maka kami tepaksa potong sehari stay di Bali....
 photo DSC07511.jpg
Pemandangan hotel dr bilik kami waktu malam.....
Sangat canteeek kaann~........


Untuk more info pasal hotel ne, boleh check website dorang....




 p/s: Jangan silap! Aston Hotel ada 2..... Satu di Tuban, satu lagi tmpt kami stay ne, di Kuta.... 
Yg di Tuban tu agak kecik sikit...
 Yg di Tuban, nama nya Aston Inn..... 
Yg di Kuta ne nama nya Aston Kuta Hotel and Residence..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::