Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, February 16, 2013

[Food Review] Bale Udang Mang Engking, Bali



During our trip to Bali tempoh hari,
mcm biasalah, myAunty (mbak Idah) mst akan pilih tmpt makan yg cantiiiikkkk betul supaya anak buah dia ne puas ambik gambar, hehehehhehe~.....
Dan akhirnya, Mbak Idah suggest utk makan di sini.....
"Bale Udang Mang Engking"


Errmmm, nampak dari luar pun memang dpt tau lah yg harga dia mahal.....
Bila jalan masuk ke dalam tu,
saya trus terujaaaaaaaa betuulll !!!
Eksaited sbb restoran ne terletak di atas kolam ikan.....



Waahhhhhh~....
Tempat ne memang super duper channntiikkk !!!!
Layan semua gambar di sekitar restoran tu ok.....


Tempat makan di sini ada terbahagi kepada pondok² utk lesehan (bersila),
dan duduk atas kerusi....

Banyak kan pondok yang disediakan......

Cuci tangan sebelum makan okehhh~
Nyantai dulu ahhhhh~.....

Kami pilih pondok yang paling hujung~.......


Di sini, kita boleh bagi makan ikan koi....
Makanan ikan dijual dgn harga Rp2000 satu paket.....
Bestttttt~..........




Ok, sudah puas bagi makan ikan....
Sekarang giliran kita pulak yg pilih menu....
Semua serba udang & seafood.....
Ayam pun ada, don worry~.....



Haaaaaaa~..... Ne semua menu yg telah kami order.....
Memang sedap semua menu di sini,
berbaloi juga la dgn harga nya, eheheheh~
Tauhu goreng sebagai starter....

Yang ne la udang yg paling femes di sini.....
Memang menu paling sy suka....
Sweet & sangat pedaaassss !!!!!!

Ikan Bakar

Tumis Udang

Ikan apa ntah.....

Kerabu taugeh
Sup Ikan utk Daddy yang sakit....

Pecel...
Ayam Goreng

Ohoooooo, ne baru separuh yg sampai.....

Jangan risau, di sini ada disediakan Mushola (a.k.a Surau)



Di sini pun ada jual T-Shirt & souvenir lain.....


Sementara menunggu orang masuk WC atau mushola, 
ada disediakan bangku² & magazine......


Hohohooooo~.....
Cuaca yg sgt panas membuat semua org memegang kepala tandanya
'pussiiiiiiiiiiiinnnggggg'.........

Yang paling depan tu makcik sy "Mbak Idah" (adik kepada Mummy),
Yang sama posing pegang kepala tu Mummy saya....
Pakai baju biru tu kakak saya....
Dan yg sedang duduk atas wheelchair tu adalah Daddy kesayangan sy dunia akhirat....



Bagi yang mau try utk makan udang puas² di sini,
ne alamat dia ok.....


Bale Udang Mang Engking
JL. Nakula, 88, 
Denpasar, Indonesia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::