Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, February 18, 2013

[Hotel Review] Oval Hotel, Surabaya



Balik dari Bali, esok nya sudah kena balik ke KL....
Kalau kena balik kampung lagik di Malang, memang x larat lah....
Driveway dr Surabaya ke Malang pun sudah 2 jam lebih...
X kan lah esok mau drive lagi 2 jam sebelum balik ke KL kan....
So, kami decide utk menginap di Oval Hotel ne utk 1 malam....
Esok pagi2 langsung gerak ke Bandara Juanda..


Hotel ini dinamakan Oval Hotel sebab bentuknya memang OVAL.... eheheh~
Cun2 bersebelahan hotel ne ialah zoo - "Kebun Binatang Surabaya"....



Kami ambik 2 bilik: Mummy & Daddy, sy & kakak...
Mbak Idah pulak balik ke rumah sewa nya.....
Kami dapat dua2 bilik yg tingkap nya berbentuk cembung....

 photo DSC07901.jpg  photo DSC07902.jpg  photo DSC07904.jpg
Bagi sy hotel ni taraf sederhana saja..
Tidak terlalu mewah...
TV pun masih tv model lama, bukan tv LCD.. hihi..
Setakat utk melelapkan mata, boleh la kan....


Untuk bilik mandi pulak, bagi saya ok lah.....
Yang penting BERSIH~!!
Tapi tiada lah pool & bathtab semua tu...
 photo DSC07905.jpg  photo DSC07906.jpg  photo DSC07907.jpg


Kami sampai Surabaya pun sudah malam....
Mau makan di luar rasanya penaaattt betul....
So, kami telefon restoran Oval Hotel & order jak.....
Tengah2 malam pun masih terima order, syukur.....
FYI, harga makanan hotel ne pun sangat murah.....
Hantar ke bilik pun dalam beberapa minit saja......
 photo DSC07908.jpg
Mee Goreng Jawa yang nymmyy~.....

 photo DSC07910.jpg
Yang ini ialah Set Soto......
Sepinggan nasi+kerupuk+sambel terasi....
Plus semangkuk SOTO...
Lho, soto nya mana????

Tengah busy2 men-susun-atur makanan atas meja dan ready utk di-snap,
ternyata Daddy sudah menghabiskan SOTO-nya sampe ludes...
Kasian, Daddy......
Lapeerrr bangett tuh keliatannya.....

Yang ini ialah Nasi Goreng Spesial.......
(Nasi nya ketutupan telor mata-sapi)
   

*************************

Good morningggg~.......
Sekarang kita mau makan breakfast....
Mummy mengadu tidak bisa tidur......
Sebab bising oleh suara binatang2 di zoo sebelah hotel tu, huahahaha.....
Nasib baik la bilik me & kak Nong x berhadapan dgn zoo....






FYI, rate hotel ialah termasuk sarapan pagi....
Menu nya pun banyak jenis juga laa....
Mau juga ambik gambar food, tp segan sbb hari tu ada kakitangan kerajaan yg sedang makan breakfast jugak, heheheheh.....
Mummy bilang, Oval Hotel ni selalu menjadi venue meeting kakitangan kerajaan....
Awal pagi lagi sudah ramai yg pakai baju coklat2 di lobi hotel..


Makanan pun buffet, tiap kali lauk habis, mereka akan terus refill...



Bagi yg mencari hotel di area Zoo (Kebun Binatang Surabaya), 
boleh lah cuba menginap di hotel ni...
Tapi kalau dpt bilik yg menghadap zoo, nasib lah kan..
Hihihihi~....

Jalan Diponegoro Raya Indonesia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::