Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Tuesday, May 8, 2012

[Budget Hotel Review] Laila Inn, Kuching

(Budget Hotel) Laila Inn, Kuching

During my stay d Kuching dari 03.05.2012 smp 07.05.2012, saya diam di Hotel Laila Inn selama 4 hari 3 malam... Dari mula smp Kuching smp la blk ke KL... Hotel Laila Inn ne pun termasuk dlm list budget Hotel.... FYI, Laila Inn ne hotel langganan sy tiap kali dtg ke kuching... sbb tmpt dia mmg di kawasan perkampungan Melayu... Hotel ne pun sgt dekat ngan Hostel sy ms blajar di Unitar Kuching dulu... My Hostel nama nya Asrama Jeffrey di Kampung Bintangor 2... 
(Sgt rindu masa tinggal di Hostel with bestfrenzzz, huhuhu,,,,,)



Sy sgt suka menginap di Hotel Laila Inn tiap kali dtg ke Kuching sbb walaupun dlm kategori budget hotel, tp semua bilik pun sangat2 bersih, kemas, harga pun affordable..... Tp SATU ja masalah hotel ne... 
TEDA LIF!!!!! 
So, camana byk & berat bagasi kamu, angkat la sendiri ahh... Suda la teda lif, teda tukang angkat juga.... maka jadi la KULI-KULI SAHAJA (via Jimmy Palikat..... =P)


DOUBLE BED 

Saya besanya amik bilik yang pakai Double Bed, rate dia RM62 (kalau nda silap ingat lah).... Untuk satu malam (3 May 2012), sy menginap di bilik Double Bed, esoknya baru tukar ke bilik single Bed..... Bulih tahan juga la bagi yg suka melancong & prefer budget hotel.... Yg pntg bersih, kemas & xda maksiat2 tu..


  Tv pun size mini yaaa~.... ^______^
(OK la bha tu... kita dtg bukan tuk menonton tv, tp tuk melancong.... )

Jangan risau, eventho budget hotel... tp pakai AIRCOND okeyh!! ^____^ 









 Bilik air pun jgn risau, semua personal bathroom, teda yg kongsi² di luar, hehehe..... 

 Ne bilik shower dia.....




SINGLE BED

Sama macam di Hotel Bahagia Sibu, malam pertama sy check in, teda juga single room yg kosong... So, sy tepaksa check in di double room utk satu malam, esok nya baru tukar bilik ke single room..... Rate utk Single Room ne RM58 per malam.... Kalau dibandingkan dgn bilik Hotel Bahagia Sibu, Laila Inn ne ada kecik sikit la.... Tp still not bad utk type budget hotel...  Single Room ne located di tgkt paling atas... Hampus sy angkat bagasi weyhhh.... :'( 



Skali tinguk, single room dia pakai single bed jaaa, huhuuu... Nda macam Hotel Bahagia Sibu, pakai QUEEN bed.... Ne first time sy msuk single room, coz tahun2 sblm ne sy  prefer double bed tu, time tu harga masih rm50+, skrg ne suda naik jadi rm60+... Since sy d d sini pun 5hari, kena la fikir budget okeyh....  







Bilik air pun sgt kemas & bersih..... Shower pun ada... Tp sempit sikit la dr yg bilik Double Bed....
For me, masih fine-fine aja sich~.... ^___________^




Laila inn ne sgt strategic dr segi area... Dekat dgn tmpt shuping, tmpt makan, etc.... Dari Hotel bulih jalan kaki ke mall Satok, ke Waterfront... Gerai makan paling dekat & berlambak choice ada di Arif Hotel... Pilih la makanan pa yg kamu mau makan... Semua nya ada di sini!!!!! :-P


p/s: Arif Hotel pun termasuk dlm list budget Hotel jugak...rate dia pun rm50+ juga... Tp aritu sy call dia bilang teda Single Bed, huhuhu.... Saya pun lum perna try la sbb nmp dr luar cam agak kecik & usang sikit bebanding Laila Inn... Lgpun gerai makan d bawah Arif Hotel tu gerenti bising waktu malam... Tp ikut selera msg2 la... Lau maw try, silakan..... =P


Ramai juga yg tny alamat & contact number hotel ni......
OK, ni dia detail yg x seberapa-mau-detail nih ya.....

Phone: 082-420930
Fax: 082-238960
Address: 149-151, Jln Datuk Ajibah Abol, 93420 Kuching, Sarawak.

3 comments:

  1. hi, my name is Shirin Yee, currently taking degree in hospitality in Kuching. This is my final year and i'm doing research on bed and breakfast in kuching. From the comment you've written, i've understood that you have stayed at one of the bed and breakfast in kuching before, so could you please help me to fill in the questionnaire please? so that i could finalize my research, your help is much appreciated! thank you very much^^

    https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dDROWTN1anluTjY1Rm5wdW9tNHNjTnc6MQ

    ReplyDelete
  2. salam kenal. nak tanya psl hotel nih boleh? akak nk pegi julai nih TQ

    ReplyDelete
  3. Salam kak eB........

    Salam kenal jugak.....
    mau tanya apa tuh kak??
    Akak boleh mesej sy dlm email k....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::