Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, May 28, 2012

[Hotel Review] Hao Ting Business Hotel, YangShuo (China)

Hao Ting Business Hotel, YangShuo 

During our company trip to Guilin 21-26 May 2012,
Kami ke daerah Yangshuo 23 & 24 May....
Selalu nya, kalau travel ikut agent,
kalau kita ke Guilin, mesti pakej dia termasuk ke YangShuo juga....
Sebab di sini la lokasi persembahan Impression Liu Sanjie  <<印象刘三姐>>..


Setelah naik cruise dari Guilin, kami pun menginap di hotel ne selama 2 hari 1 malam...
(4 hari 3 malam pulak kami stay di Juxin Big Hotel, Guilin)..



FYI, hotel ni lebih baru berbanding hotel tempat kami menginap di Guilin tu....
Hotel ne sangaaaattt selesa.....
Kita mau apa ja, dorang akan bagi...
Mintak seterika, tisu, hair dryer, sabun & syampoo lebih....
Dorang akan bagi dgn senyuman....
Bukannya asik bagi jawaban "MEI YOU" macam di hotel Guilin tu... huh~.....


Macam di Guilin jugak, saya sebilik dgn our auditor, Ms Wong....
Via Google, rate bilik hotel ne CNY160 per malam...
Equals to Ringgit Malaysia kita RM80....


Siling pun pakai lampu neon..... Sngt cantik........


Bilik air dia sangat modern.....
Semua kelengkapan termasuk lantai, dinding & siling dibuat dari plastik...
So, bila kita masuk dalam tu, ada rasa cam bilik air dalam kapal.....
Dan yg paling penting, tandas sgt bersih & baru.........
^_________^




Hotel ni bukan ja baru & selesa,
tp keluar ja dari lorong ada restoran Muslim Food taw....
(Click SINI for Food Review)
Sgt convenience.....
Jalan kaki ja pun bulih sampai ke Pasar Malam....
Awal pagi, ramai orang kayuh basikal di jalanan.... Best nyaa~.....
Alangkah syok nya bila orang2 di Malaysia naik basikal p kerja macam di China kan... Hehehe~





Kesimpulanya, sy sgt recomend ne hotel for those yg ke daerah YangShuo...
^___________^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::