Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, May 5, 2012

[Food Review] Islamic Nyonya Cafe, Sibu

Ari ne ari kedua saya di Sibu.... Memandangkan saya jalan² di sekitar bandar Kuching pun sorang² jaa... Cepat pulak rasa lapar... Round punya round, tenampak pulak restoran ne..... Dari jauh lagik nampak tulisan...

"Islamic Nyonya Cafe"

Waahhh~.... Trus terbayang myFevret Chinese Food.... Huhuhu~.... Dengan semangat waja sy masuk tu restoran, tp time tu petang bha... So, tiada ramai org pun yg datang.... Rasa nya masih terlalu awal utk org Sibu rasa lapar, tidak macam saya.... Sentiasa LAPAR, hikhikhikkkk......


Saya pilih tempat duduk pakai sofa cun2 depan TV.....
Pelayan nya datang dgn ramah membawa Menu....
Banyak menu sedap woooo~.....
Rambang mata mau order..


Kalau Kuching Famous dgn Mee Kolok, Sibu pulak famous dgn KAMPUA MEE....
Kalau makan nasi, mana2 pun ada kan....
So sy decide tuk order Kampua Mee.....
Selama 3 hari 2 malam di Sibu, tiap hari sy makan Kampua Mee, ahahah..
Ada banyak pilihan menu serba Kampua Mee....
Ada ayam, daging, beef, etc...


Saya order Kampua Mee Ayam Pedas with Nescafe Ice.....
Fuuuuuhh~.... Memang sangat sedap Kampua Mee dia,
sy tidak tipu neeee~.... 

Smp skrg masih terbayang² rasa Spicy dia....
Yang penting, kuantiti mee + ayam dia mmg SANGAT BANYAK!!
Smp sy tapau bawak balik, sambung makan di HOTEL, hikhikhikkk~





Sambil makan, sambil menikmati design & dekorasi dalam restoran.....




Kalau kamu pergi ke Sibu, jangan lupa singgah ke ISLAMIC NYONYA CAFE ne yaaa....
Restoran ne dekat dgn Balai Polis Sibu & walking distance ja dari Wisma Sanyan.....
^___________^


Siap ada bunga Rose lagik tu......
Padahal sorang2 saja ne, huhuhuhu.....
Sediiihhh..... (T________T)


1 comment:

  1. assalamualaikum,

    info yang sangat berguna..thanks ya..sy pn nk tempah hotel bahagia jgk..hehe..belaja dr yang dh byk travelling..hehe..cuma 1nov13 ni saya akan ke sibu selama 4hari, so a budget traveller, bole fatin suggest the best way if dlm 4hari tu saya nak ke kuching jgk..tqvm fatin=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::